Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Яку страву готували наші предки на Прощену неділю: що кладуть на стіл перед постом

Яку страву готували наші предки на Прощену неділю: що кладуть на стіл перед постом

Яку страву готували наші предки на Прощену неділю: що кладуть на стіл перед постом
Фото: Ясенсвіт

17 березня — останній день Масниць. Також цього дня Прощена неділя. З цим днем здавна пов’язана одна цікава традиція.

Вже цього тижня, у період Масниць, українці відмовляються від вживання м’яса. В цей час переважно вживають страви, приготовані з молока та яєць.

ВІДЕО ДНЯ

Масниця закінчується Прощеною неділею. В цей день заведено просити прощення від рідних та самим прощати образи. А ще прощена неділя має одну традицію, коли наші предки ставили на стіл вареники. І не спроста саме їх, адже у рецептурі використовуються притаманні продукти для Сиропусного тижня — молоко, сир та яйця.

Читайте також:
Перехід на літній час 2024: озвучено важливі уточнення про переведення годинників
Реклама

Рецепт вареників із сиром

Інгредієнти:

  • 500 грамів борошна,
  • 300 мл води,
  • 100 грамів вершкового масла,
  • півтори чайної ложки солі,
  • 500 грамів кисломолочного сиру,
  • 2 яйця,
  • 1 чайна ложка цукру,
  • сметана для подачі.
Реклама

Рецепт приготування:

  1. Готуємо тісто. Для цього борошно просійте у велику миску, де вам буде зручно замішувати. Додайте половину чайної ложки солі та перемішайте.
  2. Воду поставте на вогонь та розтопіть у ній 50 грамів масла. Далі цю рідину влийте цівкою у борошно та замісіть тісто. Якщо тісто буде прилипати до рук, то додайте ще трохи борошна.
  3. Як тісто буде готове, то накрийте його рушником і дайте «відпочити» 30-40 хв.
  4. За цей час зробіть начинку. Для цього у кисломолочний сир вбийте 2 яйця, влийте 50 грамів розтопленого масла, посоліть та додайте цукор. Гарно вимішайте. Загалом начинку можна зробити більш солоною, або більш солодкою — це на ваш смак.
  5. Далі стандартна процедура. Тісто розкатайте, виріжте кружечки, викладіть начинку та зліпіть вареники.
  6. Готові вареники викладіть на присипану мукою поверхню.
  7. Варити у підсоленій воді до готовності. Подавати зі сметаною.

Раніше видання публікувало рецепт лінивих вареників, які можна приготувати за 20 хвилин.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно