Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вийде пухкою і смачною: легкий рецепт паски на Великдень 2024

Простий рецепт пухкої паски на дріжджах
Фото: Depositphotos

Напередодні Великодня багато українських господинь шукають рецепт паски, адже це — один із головних атрибутів свята.

Є солодкі рецепти паски, є класичні рецепти паски. Ми ж зупинимось на другому варіанті і розповімо легкий рецепт класичної паски, яка смакуватиме і вам, і вашим гостям.

ВІДЕО ДНЯ

Зазначимо, що таку випічку готували ще наші бабусі, тому рецепт паски на опарі перевірений роками. Для початку потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти. Вам знадобиться:

  • 1 кг борошна;
  • 10 яєчних жовтків;
  • 400 мл теплого молока;
  • 200 г розтопленого вершкового масла;
  • 300 г цукру;
  • 70 г дріжджів;
  • ванільний цукор;
  • цедра апельсина або ж лимона;
  • пів чайної ложки солі;
  • 150 г родзинок або ж цукатів.
Реклама
Читайте також:
Що класти в кошик на Великдень: перелік обов’язкових продуктів

Перший крок у приготуванні паски — це опара. Аби її зробити, треба додати дріжджі до теплого (але не гарячого) молока, 1 столову ложку цукру та 3 столові ложки борошна. Всі ці інгредієнти слід добре перемішати до однорідності. Після цього опару треба накрити або рушником, або харчовою плівкою і залишити на 15 хвилин.

Реклама

За цей час слід робити інші процеси. У посудині треба збити 10 жовтків, додати цукор, ванільний цукор і сіль. Все треба добре перемішати. Любителі солодших пасок можуть додати більшу кількість цукру, ніж вказано в цьому рецепті. Далі в цю суміш слід додати натерту цедру лимона чи апельсина.

Тим часом опара вже мала підійти. Далі її треба поставити у велику ємність, в якій ви будете замішувати тісто. До неї треба додати суміш із жовтків і ретельно перемішати. далі слід додати розтоплене вершкове масло, але дивіться, аби воно не було гарячим. Потім треба додати просіяне борошно.

Тепер треба замісити тісто. Спочатку ложкою, а далі — руками. Загалом вручну треба місити тісто біля 20 хвилин, аж поки воно не стане еластичним. Тоді до нього можна додати родзинки чи цукати і добре перемішати. Або можна і не додавати, це вже на ваш смак.

Реклама

Після цього тісто треба поставити у тепле місце на півтори-дві години. Тісто має збільшитись вдвічі. Коли тісто підійшло, його варто ще раз перемішати вже почати формувати паски. Слід зробити кульки потрібного розміру і помістити їх у форму, застелену пергаментом. Але заповнити форму тістом треба лише на 1/3, адже тісто потрібно залишити в теплому місці на годину-півтори і воно знову підросте.

Коли паски підросли, їх треба змастити збитим яйцем і поставити у розігріту духовку. Випікати паску слід близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Прикрасити паски можна на ваш вибір — або зробити прикраси з тіста, або зробити спеціальну глазур. В інтернеті можна знайти безліч варіантів, як прикрасити паску. І насамкінець додамо, що готувати паску слід в гарному настрої і з молитвою.

Нагадаємо, раніше видання писало, коли Великдень у 2024 році.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно