Скільки варити яйця, щоб був рідкий жовток
Правильно зварити яйця — це не так вже й легко, як може здатись спочатку. Задумали зварити яйця, щоб був рідкий жовток, але не вдалося? Буває й таке, проте ми розповімо про таймінг і наступного разу все вийде.
Для початку загальне правило — покласти курячі яйця в каструлю, заповнену водою, потрібно на самому початку. Бо якщо кидати їх у кип’ячену воду, то вони можуть тріснути. Особливо, якщо ви щойно дістали їх з холодильника.
ВІДЕО ДНЯПорада № 2 — воду трішки посоліть. Тоді шкарлупа буде легше чиститись.
РекламаСкільки хвилин варити яйця, щоб був рідкий жовток
Уважно подивіться на годинник. Від моменту закипання варіть:
- 2 хвилини — і тоді жовток буде дуже рідким,
- 3-4 хвилини — рідким.
Чому саме 3-4 хвилини зазначено? Бо курячі яйця малого розміру варяться швидше. Відповідно, якщо яйце велике, то потрібно на 1 хвилину довше його варити для необхідного ступеня готовності.
Щоб легко чистились, то зварені яйця поставте у миску з холодною водою на 5 хвилин. Тоді шкарлупа буде набагато легше відходити.
Раніше видання розповідало, скільки грам муки в 1 столовій ложці.