Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рецепт дня: зелений борщ, який сподобається усім

Рецепт дня: зелений борщ, який сподобається усім
Фото: Unsplash

Навесні хочеться чогось смачного та насиченого. Пропонуємо вам три рецепти зеленого борщу від Євгена Клопотенка.

Євген Клопотенко — український шеф-кухар та ресторатор. Він жартує, що «скільки рецептів борщу ти знаєш — стільки разів ти українець». Адже борщ — одна з улюблених страв в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

А зелений борщ, за словами Клопотенка — це одна з причин чекати весну. Тому не обмежуємося лише одним рецептом.

Читайте також:
Пісне меню: простий рецепт страви з грибів
Реклама

Класичний рецепт зеленого борщу

Інгредієнти для зеленого борщу:

  • свіжий або заготовлений на зиму щавель — 300 г,
  • свинина (задня частина або лопатка) — 300 г,
  • картопля — 4 шт.,
  • зелень кропу — 20 г,
  • морква — 1 шт.,
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.,
  • горошини чорного перцю — 3 шт.,
  • лаврові листки — 2-3 шт.,
  • вода — 3 л,
  • яйця — 3 шт.,
  • сіль до смаку.
Реклама

Свинину потрібно почистити від плівки та порізати на кубики. У каструлю налити воду, довести до кипіння, після чого додати м’ясо, лаврове листя та чорний перець. Варити пів години, знімаючи пінку.

Почистити моркву та цибулю, порізати дрібним кубиком, додати у бульйон та варити ще 10 хвилин. Тим часом почистити картоплю, порізати середнім кубиком та додати у каструлю. Варити до готовності.

Окремо зварити яйця протягом 8 хвилин. Перекласти у холодну воду, щоб легше очистити від шкарлупи.

Реклама

Усю зелень помити, порізати та додати у каструлю за 2-3 хвилини до закінчення приготування страви. Посолити до смаку.

Клопотенко радить дати борщу настоятися — можна і до наступного дня. Подавати традиційно — з вареним яйцем та сметаною.

Зелений борщ з кропивою

Для бульйону потрібно:

  • 3 курячих стегна,
  • 4 горошинки духмяного перцю,
  • 2-3 лаврових листочки,
  • 3 ст. л. олії,
  • 3 літри води.

Усі інгредієнти треба залити водою та варити пів години. Тим часом почистити 4 картоплини, порізати та додати у бульйон. Варити ще 20 хвилин.

Залити окропом 150 грамів кропиви. Подрібнити 10 гілочок петрушки та пучок зеленої цибулі. Збити блендером половину кропиви та петрушки зі 150 мл води й пропустити через сито. Усю зелень додати у каструлю. Додати сіль, перець до свого смаку та довести борщ до кипіння.

Окремо зварити яйця, розрізати пополам та викласти у тарілки з борщем. При подачі додати сметану.

Реклама

Холодний зелений борщ

Необхідні інгредієнти:

  • сирий буряк — 2 шт.,
  • варений буряк — 2 шт.,
  • хлібний квас — 1 скл.,
  • щавель — 1 пучок,
  • картопля в мундирі — 2 шт.,
  • солодка гірчиця — 1 ст. л.,
  • мангольд (або мікс салатів) — 80 г,
  • сіль, перець.

У цьому борщі поєднується і буряк, і щавель. Він чудово підійде для теплих весняних та літніх днів.

Варені картоплю та буряк почистити, нарізати кубиками. З сирого буряку зробити фреш, з’єднати з хлібним квасом; додати гірчицю, сіль та чорний перець. Змішати все у мисці чи каструлі — борщ готовий! При подачі додати у тарілки листочки щавлю.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання «PMG.ua» вирішило запропонувати кілька рецептів пісних страв, які не займуть у вас багато часу на приготування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно