Пісні страви на останній тиждень посту: що приготувати

Життя  26 квітня 2021 року, 12:38 6755

У Великий піст традиційно постає питання, що приготувати? Хочеться, щоб пісні страви були ситними і не займали багато часу біля плити. Інтернет-видання «PMG.ua» вирішило запропонувати кілька рецептів пісних страв, які не займуть у вас багато часу на приготування.

В одній із наших публікацій ми вже писали, що страсний тиждень – останній тиждень перед Великоднем. Він починається 26 квітня і закінчиться в ніч з 1 на 2 травня.

Loading...

Читайте також:  Страсний тиждень: традиції і заборони кожного дня

Що ж таке приготувати, щоб можна було нагодувати всю родину? Нижче подаємо рецепти пісних страв.

Пісні голубці з грибами

Дана страва сподобається не тільки тим, хто дотримується посту, а й абсолютно всім. Голубці – страва універсальна. Рецептів їх є безліч. Але цього разу ми розповімо про голубці з перловою кашею із грибами.

Пісні голубці з грибами

Інгредієнти:

Для голубців:

  • крупа перлова - 200 г
  • капуста – близько 700 г
  • цибуля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • вода - 700 мл
  • корінь селери - 100 г
  • гриби білі - 400 г
  • печериці - 150 г
  • рослинна олія - 2 ст. л.
  • сіль, перець - за смаком

Для соусу:

  • гриби білі - 150 г
  • печериці - 100 г
  • рослинна олія - 2 ст. л.
  • борошно - 1,5 ст. л.
  • питна вода - 400 мл
  • зелена цибуля - 3 стебла
  • сіль, перець - за смаком

Приготування

  1. Підготуйте перловку – промивайте гарячою проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою.
  2. Промиту перловку перекладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь і швидко доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні 20 хвилин, потім відкиньте на сито.
  3. Підготуйте листя капусти. Акуратно виріжте качан. Далі зробіть звичну для голубців процедуру з окропом і відокремленням листя.
  4. Цибулину очистіть і дрібно порубайте. Моркву і корінь селери вимийте, очистіть і наріжте маленькими кубиками. Білі гриби і печериці наріжте так само.
  5. Овочі і гриби перемішайте з перловкою і викладіть в ємність. Готуйте 20 хв. Приправте рослинною олією. Посоліть і поперчіть за смаком.
  6. Листя капусти розкладіть на столі, на середину кожного покладіть по 1-2 ст. л. начинки і заверніть. Покладіть пісні голубці у каструлю нехай варяться до повної готовності.
  7. Приготуйте соус для пісних голубців. Для цього гриби наріжте маленькими кубиками і злегка підрум’яньте на олії. Всипте борошно і перемішайте. Влийте воду і доведіть до кипіння. Посоліть, поперчіть і, помішуючи, варіть 10 хвилин.
  8. Зелену цибулю і гілочку чебрецю вимийте і висушіть. Цибулю наріжте маленькими кільцями. З гілочки чебрецю обірвіть листочки, потім разом із зеленою цибулею додайте в соус.
  9. Пісні голубці з грибами і перловкою подайте на стіл з соусом.

Читайте також:  Коли Великдень у 2021 році: дата святкування

Пісне вівсяне печиво

Рецепт даної випічки надзвичайно простий.

Пісне вівсяне печиво

Інгредієнти:

  • 2 скл. вівсяної муки або подрібнених вівсяних пластівців,
  • 1,5 скл. подрібнених бананів,
  • 1 ст.л. мигдалевого або кокосового масла,
  • 1 ст.л. родзинок,
  • 1 ч.л. кориці,
  • 2 ч.л. ванільного екстракту,
  • 2-3 ст.л. меду,
  • ¼ ч.л. солі.

Приготування

  1. Змішайте всі інгредієнти. Сформуйте тісто.
  2. Застеліть деко пекарським папером і ложкою викладіть на нього коржі з отриманого тіста.
  3. Випікайте печиво в розігрітій до 180 °С духовці протягом 20-25 хвилин.

Пісний салат зі свіжих помідорів та печериць

Пісний салат

Інгредієнти:

  • 2 помідори,
  • 100 г печериць,
  • 1 цибулина,
  • 2 ст.л. оцту,
  • 3 ст.л. рослинної олії,
  • ½ ч.л. солі,
  • ½ ч.л. цукру,
  • чорний мелений перець.

Приготування

  1. Наріжте цибулю дуже дрібно.
  2. Розмішайте в оцті сіль, цукор, перець і замаринуйте в ньому цибулю.
  3. Помідори обшпарте окропом, занурте в крижану воду і зніміть шкірку.
  4. Розріжте навпіл, видаліть насіння і наріжте часточками.
  5. Дрібні молоді печериці сполосніть і наріжте тонкими пластинками.
  6.  Змішайте помідори і гриби, додайте цибулю разом з маринадом і заправте рослинною олією.
  7. Дайте настоятися протягом 2-3 годин в холодильнику.

Читайте також:  У грішників паски тріскаються або Як приготувати найсмачнішу закарпатську паску

Пісна піца кальцоне з грибами та зеленню

Якщо ви дуже любите піцу, але тримаєте піст, тоді приготуйте пісну піцу. Ми пропонуємо простий рецепт.

Пісна піца

Інгредієнти:

  • порція тіста для піци,
  • 100-150 г томатного соусу,
  • борошно для розкочування тіста,
  • 500 г свіжих (заморожених) грибів або 100-150 г сушених грибів,
  • 3-4 зубчики часнику,
  • 1 цибулина,
  • 200 г свіжого шпинату,
  • чебрець, базилік, розмарин - за смаком,
  • сіль, перець, оливкова олія.

Приготування

  1. Сушені гриби заздалегідь розмочити, свіжі – наріжте, подрібніть цибулю, часник і зелень.
  2. З тіста розкачати кілька основ товщиною 4-5 мм і діаметром близько 30 см.
  3. Накрийте його рушником і поставте в тепле місце для вистоювання на 10-15 хвилин.
  4. У цей час приготуйте начинку. Крупно нарізані гриби обсмажте в розпеченій оливковій олії, додайте тонко нарізану кільцями цибулю, роздавлений часник, посоліть, поперчіть, додайте томатний соус і ароматні трави, перемішайте.
  5. Всипте нарізаний шпинат, готуйте до розм’якшення. У результаті повинна вийти густа суміш для начинки. При необхідності тушкуйте її ще кілька хвилин для загустіння.
  6. Розкладіть цю начинку по тісту, залишаючи вільними краї. Потім складіть основу вдвічі і щільно защипніть краї. Це зручно робити, вмочуючи пальці у воду.
  7. Покладіть кальцоне на посипане борошном деко і запікайте 10-15 хвилин при температурі 220-230 градусів.
Джерело: PMG.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Loading...
Коментарі - 0