Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Готуємо закарпатські голубці: простий рецепт на 25 хвилин

Готуємо закарпатські голубці: простий рецепт на 25 хвилин

Євген Клопотенко розповів, як приготувати улюблену страву багатьох набагато швидше.

Як розповідає сам шеф-кухар, саме закарпатські голубці він любить найбільше. Тому з радістю поділився рецептом.

ВІДЕО ДНЯ

Для приготування необхідно підготувати такі інгредієнти:

  • 1 шт. капусти;
  • 200 г рису;
  • 500 г фаршу свинячого;
  • 2 шт. цибулі;
  • 1 шт. моркви;
  • 1 шт. перцю солодкого;
  • 1 шт. томату;
  • 2 ст. л. смальцю;
  • 2 ч. л. паприки;
  • мелену сіль, перець за смаком;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 600 мл води.
Реклама
Читайте також:
Рецепт вареників з вишнею: як приготувати смачну страву

Рецепт закарпатських голубців за 25 хвилин

1) Беремо капусту, відрізаємо її корінь, відправляємо її в киплячу воду на 10 хвилин. Беремо цибулю та дрібно нарізаємо. Відриваємо листки капусти.

Реклама

2) Наступний етап — приготування фаршу. Для цього потрібно нарізати маленькими кубиками перець. Після цього сковорідку змащуємо смальцем (якщо немає — вершковим маслом). Обсмажуємо цибулю та перець, додаємо на пательню натерту моркву, порізані томати та паприку.

3) У окрему миску кладемо фарш, рис та суміш із пательні. Поєднуємо та додаємо сіль і перець за смаком.

4) Починаємо формувати голубці. Для цього беремо листок капусти, зрізаємо найщільніші місця та ділимо на дві частини і завертаємо у нього фарш.

Реклама

5) Перекладаємо голубці в каструлю, заливаємо томатною пастою, розведеною з водою, воду. Після цього накриваємо страву тарілкою, це пришвидшить процес приготування у два рази.

Детальніше рецепт закарпатських голубців можна переглянути у відео Євгена Клопотенка.

Голубці по-закарпатськи

Нагадаємо, як готується окрошка вдома: покроковий рецепт та корисні поради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно