Варення з малини та банану на зиму: такий смаколик ви ще не куштували
Рецепт варення з малини на зиму знають майже всі. А якщо його трохи урізноманітнити, зробити незвичнішим? Пропонуємо приготувати малиново-бананове варення.
Насправді таке варення готується дуже просто, але смак буде інакший від традиційного. Буде нагадувати фруктову жуйку.
ВІДЕО ДНЯІнгредієнти:
- 1 кілограм свіжої малини,
- 250 грамів м’якоті банана,
- 800 грамів цукру,
- сік, вичавлений з одного лимона, або одна чайна ложка лимонної кислоти.
Рецепт варення
- Висипте малини у каструлю з товстим дном. Потім або розімніть малини руками у п’юре, або перебийте їх блендером.
- Банани наріжте малими півкільцями і додайте до малин.
- Всипте цукор та додайте сік лимона.
- Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Періодично потрібно помішувати, щоб варення не пригоріло.
- Після того, як воно закипить, вогонь зробіть малим. Хай так вариться 20 хвилин. У цей час потрібно збирати пінку, що утворюватиметься. Також не забувайте помішувати. Загалом час варіння можна збільшити й до 40 хвилин, якщо потрібне більш густе варення.
- Коли все готове, то розлийте у простерилізовані банки, закрутіть кришками, окутайте в рушник, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.
Раніше видання розповідало, як приготувати варення з абрикосів.