Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Називають королівською ягодою: чим корисний аґрус та кому найперше його потрібно їсти

Називають королівською ягодою: чим корисний аґрус та кому найперше його потрібно їсти

Називають королівською ягодою: чим корисний аґрус та кому найперше його потрібно їсти
Фото: Depositphotos

Аґрус та його користь відомі чималій кількості людей. Розповідаємо, кому найперше варто його вживати та чому це королівська ягода.

У мережі можна натрапити на інформацію, що аґрус інколи називають «королівською ягодою». І це дійсно так, адже користь його неймовірна. Тільки уявіть, що у 100 грамах свіжих ягід міститься стільки вітаміну C, як у десятку апельсинів.

ВІДЕО ДНЯ

Також в аґрусі містяться вітаміни A, B1, B2, B6, E і K, які підтримують нормальне функціонування організму.

Мінеральний склад аґрусу також вражає. Він містить кальцій, залізо, магній, калій, цинк і мідь. Ці мікроелементи відіграють важливу роль у метаболічних процесах, зміцненні кісток і підтримці серцево-судинної системи.

Реклама
Читайте також:
Чорна смородина: яка користь та кому найперше потрібно її вживати

Рекомендують його вживати у помірних кількостях для здоров’я очей. Завдяки високому вмісту вітаміну А та антиоксидантів, аґрус може покращити зір і знизити ризик розвитку дегенеративних захворювань очей, таких як катаракта і макулодистрофія.

Реклама

А ще аґрус має низький глікемічний індекс, що робить його безпечним для вживання людьми з діабетом. Крім того, його регулярне вживання може допомогти регулювати рівень цукру в крові й знижувати ризик розвитку діабету 2 типу.

Також ягода містить залізо, яке необхідне для утворення гемоглобіну та попередження анемії. Регулярне вживання аґрусу допомагає підтримувати здоровий рівень заліза в організмі, особливо для людей, які не споживають достатньо м’яса.

Таким чином, користь аґрусу неймовірна. Включення його у раціон може допомогти зміцнити імунітет, покращити травлення, знизити ризик розвитку хронічних захворювань і покращити загальний стан здоров’я.

Реклама

Але є кілька застережень. Не можна його вживати людям із запаленням дванадцятипалої кишки, виразкою шлунка та колітами. Також не варто скидати з рахунків випадки індивідуальної непереносимості продукту.

Раніше видання інформувало, чим корисна шовковиця.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно