Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Не лише постукавши по ньому: як просто обрати ідеальний кавун

Не лише постукавши по ньому: як просто обрати ідеальний кавун

Сезон кавунів почнеться ось-ось незабаром, хоча вони уже продаються на ринках та у супермаркетах. Тому щоб не прогадати, варто знати кілька правил.

Багато хто знає про метод вибору цієї ягоди за звуком, який можна почути після того, як по ній постукати. Але він працює не завжди, тому краще перестрахуватися і спробувати інші способи.

ВІДЕО ДНЯ

Для початку потрібно звертати увагу на однорідну форму кавуна та його симетричний вигляд. Порушення форми вказують на те, що плід дозрівав нерівномірно або вирощений у неправильних умовах.

Читайте також:
Скільки тепер коштує лохина та коли подешевшає
Реклама

Наступним чином огляньте шкірку на наявність яскравих кольорів та гладкої і твердої структури. Це допоможе обрати той самий ідеальний кавун. Дозріла ягода має мати темно-зелений колір, а смужки повинні бути ще теміншими. Не беріть кавуни, що здаються блідими або ж мають м’які плями.

Далі можна перевірити плід, постукавши по ньому. Дозрілий кавун буде видавати звук, схожий на барабан, який вказуватиме на те, що у ньому багато соку і солодкого смаку. Після цього перевірте вагу ягоди, вважається, що важчі є соковитішими та ароматнішими.

Реклама

Також перед покупкою експерти радять оглядати «живіт» кавуна — те місце, на якому він лежав на землі. У повністю дозріло плоду буде там кремова або золотисто-жовта пляма.

Щоб обрати ідельний кавун, необхідно звернути увагу і на коричневі прожилки на поверхні кавуа, якщо вони є, то це означатиме високий вмісит цукру.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно