Кавун та його користь: кому його варто вживати, а кому — ні
Коли мова йде про спекотне літо, перше, що спадає на думку, це, звісно, кавун. Ця соковита ягода має безліч корисних властивостей, про які ми сьогодні поговоримо.
Кавун на 90% складається з води, що робить його ідеальним вибором для гідратації влітку. Від гарно втамовує спрагу, особливо, якщо охолоджений.
ВІДЕО ДНЯКавун багатий на вітаміни А, С і B6. Вітамін А корисний для зору і шкіри, допомагає підтримувати їх у відмінному стані. Вітамін С зміцнює імунну систему, допомагаючи організму боротися з інфекціями. А вітамін B6 підтримує мозкову діяльність.
РекламаТакож у кавуні міститься потужний антиоксидант — лікопен, який відповідає за його яскраво-червоний колір. Лікопен допомагає боротися з вільними радикалами в організмі, зменшуючи ризик виникнення серцево-судинних захворювань та деяких видів раку.
Вітаміни А і С, що містяться у кавуні, сприяють виробленню колагену, який потрібен для здоров’я шкіри та волосся. Колаген підтримує еластичність шкіри й допомагає боротися зі зморшками.
РекламаКому не варто вживати кавун (або обмежити кількість)
Якщо є переїдання цієї ягоди, то можна заробити розлад кишківника, болі в животі та метеоризм.
Бути дуже обачним при вживанні кавуна варто тим, хто має хвороби сечостатевої системи та камені у нирках.
Раніше видання розповідало, яка користь чорної смородини.