Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Найпростіший рецепт квашених огірків в банках: будуть хрумкі, як з бочки

Найпростіший рецепт квашених огірків в банках: будуть хрумкі, як з бочки

Найпростіший рецепт квашених огірків в банках: будуть хрумкі, як з бочки

Огірки можна не лише маринувати, а й квасити. Публікуємо найпростіший рецепт квашених огірків, які виходять дуже смачними та хрусткими.

Квашені огірки можуть бути гарним доповненням до будь-якої страви. Пропоную вам простий, але дуже смачний рецепт, який ви точно полюбите.

ВІДЕО ДНЯ

Перш за все, нам потрібні свіжі та маленькі огірки. Вибирайте тверді, без видимих пошкоджень. Окрім огірків, вам знадобляться:

  • кріп (бажано з “парасольками”),
  • листя хрону,
  • часник,
  • листя смородини,
  • вишневі листочки (за бажанням),
  • сіль,
  • вода.
Реклама
Читайте також:
Як приготувати домашній квас та охолодитись у спеку: цікавий рецепт з лимоном

Рецепт квашених огірків

  1. Перед тим, як розпочати процес, обов'язково вимочіть огірки у холодній воді протягом 2-3 годин. Це допоможе їм залишатися хрусткими після квашення.
  2. На 1 літр води додаємо 2 столові ложки солі. Добре перемішайте, щоб сіль повністю розчинилася. Можна додати декілька горошин чорного перцю для аромату.
  3. На дно банки покладіть частину кропу, листя хрону, смородини та часник. Потім щільно укладайте огірки, перемежаючи їх залишками зелені. В кінці заливайте все це підготовленим розсолом, щоб огірки були повністю покриті.
  4. Дале йде процес квашення. Закрийте банки марлею та залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні. Коли розсіл стане мутним, а на поверхні з'являться бульбашки - це означає, що огірки почали кваситися.
  5. Після того, як огірки проквасились, перенесіть банки у холодне місце (погріб або холодильник). Можна їх споживати.
Реклама

До речі, квашені огірки дуже полюбляли наші предки. Це була одна з головних закусок, яка завжди подавалась з картоплею, салом та цибулею.

Раніше видання розповідало, як приготувати огірки по-фінськи на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно