Однією неприємністю менше: як усунути запах після смаження, якщо немає витяжки
Приємний аромат свіжосмаженої їжі може миттєво підняти настрій і викликати апетит. Але що робити, коли цей запах стає нав’язливим і наповнює кожен куточок дому?
Є кілька простих і ефективних порад, як позбутися запаху після смаження. Перший і найпростіший крок у боротьбі з запахом — провітрювання приміщення. Варто відкрити вікна та двері, створити протяг, щоб свіже повітря змогло вигнати залишки смаженого.
ВІДЕО ДНЯАле цей спосіб часом неприйнятний, особливо в оселі, де є малі діти. Не варто створювати протяг та наражати малечу на застуду. Тому переходимо до другої поради — використання природних дезодорантів.
РекламаМожна закип’ятити на повільному вогні каструлю з водою. У воду додайте лимонні шкірки, паличку кориці чи кілька гвоздик. Цей ароматичний відвар швидко замінить неприємний запах приємним і свіжим.
Не варто забувати про наших незамінних помічників — соду та оцет. Сода прекрасно вбирає запахи, тож можна розсипати її на блюдцях та розставте по кухні. Оцет, своєю чергою, чудово нейтралізує ці запахи. Просто поставте миску з оцтом на ніч на кухні, і вранці від неприємних ароматів не залишиться й сліду.
РекламаРаніше ми розповідали, як відчистити ванну в домашніх умовах від жовтизни.