Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

«Це феєрично»: як приготувати бабагануш

Рецепт бабагануша

Бабагануш — популярна страва східної кухні. Ця закуска складається головним чином з готових пюрованих баклажанів, змішаних з приправами.

Приготувати бабагануш можна і вдома, це не складна страва. Його рецептом поділилася кулінарна блогерка ask_edith.

ВІДЕО ДНЯ

«Бабагануш — найкраще, що може трапитись з баклажанами… Смакувати з лавашем, свіжим хлібчиком чи хрумкими крекерами — це феєрично», — зазначає блогерка.

Читайте також:
Легендарний рецепт: як приготувати картоплю з лисичками
Реклама

Інгредієнти:

  • 1 баклажан
  • 2 ч. л. кунжутної пасти тахіні (або білого кунжуту)
  • 2 зубці часнику
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
  • 1 ст. л. йогурту без додатків

Приготування:

  1. На відкритому вогні або на газовій конфорці спекти баклажан до готовності. Для цього слід викласти його на решітку, розміщену поверх конфорки, або ж просто тримаючи його щипцями й час від часу перевертаючи, щоб баклажан рівномірно спікся з кожного боку. Так він буде обвугленим і матиме характерний аромат диму.
  2. Спечений баклажан поставити охолоджуватись.
  3. Тим часом підрум’янити на сухій сковорідці зернята кунжуту. Зняти з вогню. Або взяти тахіні, якщо маєте.
  4. Баклажан розрізати навпіл і вишкребти серединку, вкинути всі складники до чаші блендера та збити до однорідної консистенції.
  5. Викласти бабагануш на тарілку, полити олією, додати копчену паприку та зелень.
Реклама
Рецепт бабаганушу

Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати пасту з кабачків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно