Як варити опеньки правильно, щоб не сильно чорніли
Триває сезон опеньок і потрібно знати, скільки їх варити перед смаженням. А ще важливо зробити це так, щоб вони не сильно почорніли.
Нещодавно ми публікували рецепт маринованих опеньків на зиму. На цей раз розповімо, як їх правильно варити.
ВІДЕО ДНЯЧимало господинь стикаються з проблемою: під час варіння опеньки темніють і втрачають апетитний вигляд. Відразу зазначимо, шо це так і має бути, це — природний процес. Та все ж, є певні способи знизити це потемніння, зберегти їхній природний колір.
Перед тим, як варити опеньки, їх слід ретельно підготувати. Спершу необхідно видалити всі забруднення. Далі промивайте гриби у холодній воді, змінюючи воду кілька разів, доки вона не стане чистою. Після цього бажано на декілька годин замочити гриби у воді, до якої додають трохи оцту. Другий спосіб — додати ложку лимонної кислоти. Після цього гриби не так сильно потемніють.
Скільки хвилин варити опеньки
Опеньки слід варити двічі. Спершу зробіть первинне відварювання. Для цього залийте гриби холодною водою, доведіть до кипіння та варіть приблизно 10 хвилин. Після цього злийте воду — вона буде темною.
РекламаНа другому етапі знову залийте гриби водою, додавши туди щіпку лимонної кислоти або столову ложку оцту — це допоможе зберегти світлий колір грибів. Варіть ще 20-25 хвилин, доки опеньки не стануть м’якими.
Після того як гриби готові, злийте воду, але не залишайте їх у каструлі — перекладіть опеньки у друшляк, а потім сполосніть холодною водою. Це зупинить процес подальшого варіння й дозволить зберегти їх світліший вигляд.
Раніше ми публікували рецепт маринованих опеньків на зиму з цікавим інгредієнтом.