Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Опеньки мариновані: рецепт на зиму та скільки їх варити

Опеньки мариновані рецепт на зиму
Фото: Полісянка

Зараз саме сезон, коли варто готувати опеньки мариновані. Пропонуємо рецепт на зиму та розповідаємо деякі поради з приготування.

Мариновані опеньки дехто полюбляє навіть більше, ніж інші гриби. Мовляв, вони мають неповторний смак та аромат, не такий, як решта літніх чи осінніх грибів.

ВІДЕО ДНЯ

Так чи інакше, ці гриби прекрасно доповнюють салати, закуски або навіть стають окремою стравою. Сьогодні розповімо простий рецепт маринованих опеньок, який точно вдасться.

Читайте також:
Квашена капуста з буряком на зиму: незвичний колір та ідеальний смак
Реклама

Спочатку визначимося з інгредієнтами. Отже, нам знадобляться:

  • 2 кілограми опеньок,
  • 1 літр води,
  • 2 столові ложки солі,
  • 2 столові ложки цукру,
  • 100 мл оцту,
  • 4-5 лаврових листків,
  • 10 горошин чорного перцю,
  • 3-4 гвоздики,
  • 3 зубчики часнику.
Реклама

Рецепт, як готувати опеньки мариновані

Для початку маємо зазначити важливу інформацію. Опеньки для маринування краще брати молоді та маленькі. Вони і форму триматимуть краще, і виглядатимуть гарніше. З великих опеньок краще зробити паштет. Не те щоб вони зовсім не підходили для маринування, але вигляд матимуть трохи неохайний.

Другий момент — це очистка грибів. Так, це кропітка робота і не всім вона подобається. Але від неї залежить якість маринування. У банки мають потрапити тільки чисті опеньки, без бруду та листя. Тому варто їх гарно вимити.

А тепер перейдемо безпосередньо до рецепта.

Реклама
  1. Після очищення, опеньки потрібно відварити. Для цього закип’ятіть воду у великій каструлі та додайте гриби. Варіть їх протягом 15-20 хвилин, постійно знімаючи піну. Коли гриби стануть м’якими, злийте воду та дайте їм трохи охолонути.
  2. Готуємо маринад. Поставте воду на вогонь, додайте в неї сіль, цукор, лавровий лист, чорний перець і гвоздику. Коли вода закипить, влийте оцет і додайте часник, нарізаний тонкими пластинками.
  3. Далі — опускаємо наші варені опеньки у маринад і варимо їх ще 10 хвилин. На цьому етапі ви відразу відчуєте неймовірний аромат грибів.
  4. Далі розкладіть гарячі опеньки разом із маринадом у стерилізовані банки. Закрийте кришками, переверніть догори дном і залиште остигати.

Раніше ми розповідали, як приготувати виноград в сиропі на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно