Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Приправа орегано: чому вона така популярна та до яких страв її додають

Приправа орегано: чому вона така популярна та до яких страв її додають

Приправа орегано: чому вона така популярна та до яких страв її додають
Фото: Depositphotos

Спеції є незамінними у приготуванні страв. Без них приготувати щось дійсно смачне доволі важко. Сьогодні розповідаємо, що це за приправа орегано та чому вона така популярна. Також ведемо мову, з якими стравами вона найчастіше використовується.

Цю спецію додають у піцу, пасту, безліч соусів, ароматний суп та багато інших страв. Йдеться про орегано. Ця пряність стала справжньою зіркою кухні.

ВІДЕО ДНЯ

Орегано — це трав’яниста рослина з насиченим, трохи пряним ароматом і гіркувато-солодким смаком. Її назва в перекладі з грецької означає «радість гір».

Читайте також:
Як варити гречку та 3 поради, як покращити її смак — скільки варити гречку
Реклама

Чому ж орегано настільки популярне? По-перше, аромат здатний добряче пробудити апетит. По-друге, ця приправа дуже універсальна: її використовують як у класичній італійській кухні, так і у стравах інших народів.

До яких страв додають орегано?

  • Італійські страви — піца та паста. Любителі піци вже знайомі з орегано. Ця приправа є основним інгредієнтом у приправленні класичного томатного соусу для піци. Що стосується пасти, то кілька щіпок орегано перетворять звичайний спагетті з соусом на щось незабутнє.
  • Супи та бульйони. Орегано додають до супів, щоб зробити їх більш насиченими й ароматними. Наприклад, овочевий суп чи суп із сочевицею стане цікавішим на смак, якщо додати трохи цієї трави.
  • М’ясні та рибні страви. Не обійтися без орегано й у маринадах для м’яса та риби. Він чудово поєднується з лимоном, часником та оливковою олією, створюючи ідеальну базу для маринування.
Реклама

Орегано розкриває свій аромат найкраще під час термічної обробки. Тому його часто додають на початку приготування. Але варто бути обережними: ця приправа дуже концентрована, тому її краще використовувати помірно.

Перед цим ми публікували, як правильно варити кускус та що додати для кращого смаку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно