Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 600+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Їх не варто викидати, бо можуть стати у пригоді: що корисного у картопляних шкірках

Їх не варто викидати, бо можуть стати у пригоді: що корисного у картопляних шкірках

Картопляні шкірки

Здавалося б шкірка від картоплі – це частина відходів, яка має йти у смітник, але не все так просто.

Ми звикли, що картопля використовується зазвичай без зовнішньої оболонки – шкірки, окрім випадків, коли її запікають у мундирі чи інших інтерпретаціях страв. Проте ця частина популярного овоча має свої властивості та може стати у пригоді.

ВІДЕО ДНЯ

Мало хто знає, що картопляні шкірки підходять у вигляді добрива, а також в інших, зовсім неочікуваних напрямках. Як саме використовувати цей продукт – далі в публікації.

Читайте також:
Це було неочікувано: як почистити кухню звичайною фольгою
Реклама

Як використовувати шкірки від картоплі

У вигляді добрива. Як відомо, картопляні шкірки містять крохмаль і калій, вони багаті на поживні речовини. Для рослин це справжня знахідка. Щоб не викидати їх у смітник, краще зберіть шкірки у пакет, а потім висипте у яму біля рослин та закопайте. Також ви можете зробити з них компост.

Використання картопляних шкірок у косметології – не таке вже й дивне явище. Ви можете використовувати даний продукт для масажу обличчя, що добре очищує від мертвих клітин. Також з них можна робити маски – картопляні шкірки прикладіть до обличчя, що дозволить позбутися набряків. У вигляді компресів – треба прикласти до очей, це знімає втому та позбавляє від темних кіл навколо очей.

Реклама

Картопляні шкірки як засіб для чищення кухні. У даному випадку їх використовують для полірування поверхонь від жиру, а також очищення срібла.

У вигляді приправ картопляні шкірки висушують, а потім подрібнюють у блендері. Таким чином їх можна додавати, як приправу до різних страв, що тільки покращує смак. Тож, не спішіть викидати картопляні шкірки у смітник, оскільки вони можуть знадобитися і бути корисними.

Раніше видання писало про природний засіб, який є у кожного на кухні та врятує розсаду від шкідників і захистить від хвороб.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно