Їх не варто викидати, бо можуть стати у пригоді: що корисного у картопляних шкірках

Здавалося б шкірка від картоплі – це частина відходів, яка має йти у смітник, але не все так просто.
Ми звикли, що картопля використовується зазвичай без зовнішньої оболонки – шкірки, окрім випадків, коли її запікають у мундирі чи інших інтерпретаціях страв. Проте ця частина популярного овоча має свої властивості та може стати у пригоді.
ВІДЕО ДНЯМало хто знає, що картопляні шкірки підходять у вигляді добрива, а також в інших, зовсім неочікуваних напрямках. Як саме використовувати цей продукт – далі в публікації.
Як використовувати шкірки від картоплі
У вигляді добрива. Як відомо, картопляні шкірки містять крохмаль і калій, вони багаті на поживні речовини. Для рослин це справжня знахідка. Щоб не викидати їх у смітник, краще зберіть шкірки у пакет, а потім висипте у яму біля рослин та закопайте. Також ви можете зробити з них компост.
Використання картопляних шкірок у косметології – не таке вже й дивне явище. Ви можете використовувати даний продукт для масажу обличчя, що добре очищує від мертвих клітин. Також з них можна робити маски – картопляні шкірки прикладіть до обличчя, що дозволить позбутися набряків. У вигляді компресів – треба прикласти до очей, це знімає втому та позбавляє від темних кіл навколо очей.
РекламаКартопляні шкірки як засіб для чищення кухні. У даному випадку їх використовують для полірування поверхонь від жиру, а також очищення срібла.
У вигляді приправ картопляні шкірки висушують, а потім подрібнюють у блендері. Таким чином їх можна додавати, як приправу до різних страв, що тільки покращує смак. Тож, не спішіть викидати картопляні шкірки у смітник, оскільки вони можуть знадобитися і бути корисними.
Раніше видання писало про природний засіб, який є у кожного на кухні та врятує розсаду від шкідників і захистить від хвороб.