Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як зрозуміти, що яйце зіпсоване: зверніть увагу на ці три ознаки

Як зрозуміти, що яйце зіпсоване: зверніть увагу на ці три ознаки

Писанки та крашанки — це один із головних символів Великодня. Але вживати їх небезпечно, якщо вони зіпсуються. Тому розповімо про те, як зрозуміти, що яйце зіпсоване.

Важко уявити великодній стіл без писанок. У святкові дні українці з’їдають чимало яєць і готують із них різноманітні страви. Але яйця можуть зіпсуватися і тоді їх небезпечно вживати, адже можна отруїтися.

ВІДЕО ДНЯ

Є кілька ознак, які вказують на те, що яйце не варто вживати, бо воно зіпсоване. Розповімо про це детальніше.

Неприємний запах

Це одна з головних ознак того, що яйце більше не є придатним до вживання. Зіпсовані яйця мають неприємний запах. Коли яйце псується, то білки починають розкладатися і утворюють сірководень. Саме він дає характерний неприємний запах.

Реклама
Читайте також:
Як зробити глазур на паску: два прості рецепти

Такий тухлий запах виникає і тоді, коли яйця неправильно зберігали. Наприклад, температура була надто високою, яйця занадто довго зберігали або ж тріснула шкаралупа і був доступ повітря. Зіпсуватися можуть і варені яйця, якщо їх зберігати довше, ніж 3-5 днів. Тоді теж буде характерний неприємний запах.

Реклама

Змінився колір

Якщо яйце зіпсувалося, то на ньому можна помітити сірі або чорнувати кільця і плями. Якщо розбити його і побачити, що колір всередині зазнав змін, то це ще одне підтвердження того, що вживати його не варто, бо є ризик отруїтися.

Якщо білок або жовток має зелений, рожевий чи синій відтінок, то це погана ознака. Таке забарвлення свідчить про розвиток бактерій.

Слизька текстура

Якщо шкаралупа або білок мають слизьку текстуру, то є велика ймовірність, що яйце зіпсувалось. Слизька чи липка поверхня — це ознака бактеріального зараження. А якщо при цьому ще є неприємний запах, то яйце точно зіпсоване. Для вживання воно непридатне.

Реклама

Нагадаємо, раніше видання писало про те, що не можна класти у великодній кошик.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно