Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Не у простій воді: у чому варити картоплю, щоб вона була смачнішою

Як варити картоплю
Фото: Depositphotos

Варена картопля, приготовлена на воді, є доволі простою та нейтральною стравою, яка добре поєднується з іншими інгредієнтами.

Проте її смак швидко набридає через відсутність яскравих смакових нот. Така страва легко перетворюється на щось особливе, якщо знати кілька кулінарних хитрощів, якими охоче користуються досвідчені кухарі.

ВІДЕО ДНЯ

Щоб надати картоплі кремової текстури та більш виразного смаку, її варто готувати не у звичайній воді, а в ароматному м’ясному бульйоні. Найчастіше для цього використовують курятину, хоча підійде і яловичина або овочі, якщо хочеться отримати легший, дієтичний варіант.

Читайте також:
Як правильно варити пельмені і чому їх не можна кидати в окріп
Реклама

Під час приготування бульйону використовують курячу грудку чи гомілки, до яких додають традиційні овочі — моркву і цибулю. Для насиченішого смаку додають зелень, наприклад, кріп або петрушку, а також базові приправи: лавровий лист, чорний перець горошком, духмяний перець і, звісно, сіль.

Готовий бульйон обов’язково проціджують, щоб позбутися кісток, овочів і прянощів, а потім в нього опускають нарізану картоплю. Залежно від розміру шматочків, вона буде готова за 15–20 хвилин. За цей час овоч вбере у себе аромат і смак бульйону, стане ніжнішим.

Реклама

Такий спосіб приготування дозволяє не лише покращити смакові якості картоплі, але й зробити її більш поживною завдяки корисним речовинам, що переходять з м’яса в рідину.

Раніше видання розповідало, як приготувати смачну піцу вдома.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно