Чи можна їсти чорні банани — вся правда про улюблений фрукт багатьох

Вживання перезрілих або чорних бананів може призвести до негативних наслідків. Читайте, які банани їсти не можна та що робити, коли вони почорніли.
Улюблений для багатьох фрукт здається нічим більшим, ніж смачним і корисним для організму. Проте не завжди це так, оскільки у всього є термін придатності. На поличках магазину часто можна побачити банани за зниженою ціною — вони мають інший вигляд.
ВІДЕО ДНЯУ багатьох часто виникає питання: чи дійсно небезпечні чорні банани та чому дехто відмовляється їх їсти? Про це та більше — далі в публікації.
Чому не можна їсти чорні банани
Загалом здоровий банан має жовту шкірку, а всередині він білий. Дехто любить переспілі фрукти, тому спеціально купляє ті, які мають більш насичений колір та декілька чорних плям. Чорніє банан через дію етилену, перебуваючи у теплому й вологому приміщенні.
Якщо чорна тільки шкіра, а всередині фрукт білий, то ніякої загрози немає і його можна споживати. Проте, якщо і всередині вже є чорні плями та ознаки гниття, то краще відмовитися від такої їжі. Це може призвести до:
Реклама- отруєння,
- підвищення рівня цукру і тиску,
- здійснюється негативний вплив на печінку.
Однак ви можете приготувати щось із почорнілих бананів, якщо не хочете їх їсти. Це можуть бути оладки, кекси, смузі, пиріг тощо. Варто зазначити, що у перестиглих бананах рівень цукру у п’ять разів вищий, ніж у жовтих плодах, що надає їм більш солодкий смак.
Варто пам’ятати, що взагалі не можна вживати банани людям, у яких був інфаркт, інсульт, мають проблеми із серцем. Відомо, що даний фрукт негативно впливає на серцево-судинну систему.
РекламаРаніше видання писало, чи можна їсти банани літнім людям — яка від них користь та шкода.