Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Редиска — яка користь цього овочу та кому її не варто їсти

Редиска — яка користь цього овочу та кому її не варто їсти

Редиска весною однією з перших з’являється на прилавках у магазинах і на ринках. Розповідаємо, яка користь редиски та кому її не варто багато їсти.

Сьогодні існує безліч сортів редиски, які відрізняються формою, кольором і розміром. Проте найпопулярніша у нас — знайома всім кругла, червонувата ззовні й біла всередині.

ВІДЕО ДНЯ

Фермер Андрій Головчак радить кожному, хто має навіть невеличку ділянку землі, посіяти редиску. Вона невибаглива у догляді, витримує холод до -3°C і дуже швидко дозріває — деякі сорти готові вже через 20 днів після посіву.

Ще одна перевага — редиска росте навіть на бідних ґрунтах. Щоправда, з часом його варто підживити органічними добривами.

Реклама
Читайте також:
Чи можна їсти чорні банани — вся правда про улюблений фрукт багатьох

Головне — не сіяти надто густо, — радить Андрій. Оптимальна відстань між рядками — 10 см. І не забувайте про полив: цей овоч любить вологу. Догляд за редискою не складний: потрібно лише вчасно прибирати бур’яни, підживлювати ґрунт, захищати рослину від хвороб і шкідників.

Реклама

Користь редиски

Хоч редиска маленька, вона дуже корисна. В ній багато вітамінів, мінералів, антиоксидантів і корисних сполук. При цьому вміст калорій дуже низький — лише 15 ккал на 100 г. Завдяки низькому глікемічному індексу овоч добре підходить для дієтичного харчування.

Редиска містить:

  • вітамін С,
  • вітаміни групи B та PP,
  • кальцій, залізо, калій, фосфор, йод, марганець,
  • фолієву кислоту.
Реклама

Антиоксиданти, що є в редисці, допомагають організму боротися з вільними радикалами, які можуть провокувати різні хвороби. Серед інших позитивних властивостей редиски відзначають зниження рівня цукру в крові, підтримка роботи печінки, стабілізація тиску, покращення кровообігу, підтримка травлення та ін.

Та варто пам’ятати, що декому її не можна їсти. Цього овочу краще уникати людям з алергією, захворюваннями щитоподібної залози, виразкою шлунка, проблемами з жовчним міхуром або зниженим тиском.

Раніше видання розповідало, чи можна їсти банани літнім людям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно