Дивина на кухні: ці продукти не треба мити перед приготуванням

Читайте, чи потрібно мити яйця, курку, гриби та інші продукти перед тим, як готувати.
Багато людей при покупці продуктів харчування вважають, що вдома їх треба обов’язково помити. Більшість безпосередньо перед приготуванням тієї чи іншої страви спочатку ретельно промиває все під проточною водою. Та чи обов’язково це робити?
ВІДЕО ДНЯЗ одного боку, все зрозуміло, адже на прилавку магазину чи ринку до вас ці товари чіпали багато людей, а ще їх транспортували та перекладали з місця на місце. Проте далеко не всі продукти треба мити — деякі з них варто лише протерти сухою серветкою. Хоч це й звучить дивно, але це правда.
РекламаЧи треба мити яйця перед приготуванням
Яйця — поширений продукт серед українців, адже з них можна приготувати чимало страв. Проте багато хто вважає, що яйця обов’язково потрібно помити перед тим, як їх розбивати. Насправді це не так, оскільки виробники обробляють шкаралупу захисною плівкою, що не дає бактеріям проникнути всередину. Якщо ж ви помиєте яйця та поставите їх у холодильник — цей захист буде знищено. Але якщо це домашнє яйце й воно брудне, його можна помити, лише обов’язково витріть насухо.
Чи треба мити гриби
Багато людей ставлять це запитання, особливо після походу в ліс. Коли грибники приносять додому «урожай», то там багато бруду, і його хочеться швидше змити. Проте, якщо ви одразу замочите гриби у воду, вони стануть схожими на розм’яклу губку, яка розпадатиметься в руках. Експерти радять взагалі не мити гриби, а краще витирати їх серветкою чи щіткою. Якщо ви все ж хочете їх помити, одразу протріть насухо. Мокрий продукт швидко псується та покривається пліснявою.
РекламаЧи треба мити куряче м’ясо
Господині добре знають, що куряче філе має слиз, яку хочеться якнайшвидше змити. Але після миття вся кухня може бути в цій слизі. Проте її взагалі не варто чіпати. Курку мити не потрібно — вона піддається термічній обробці, і цього достатньо. Ніжне куряче м’ясо збереже соковитість, якщо ви промокнете його паперовими серветками перед приготуванням.
Чи треба ополіскувати макарони
«Підводний камінь» цієї теми. Багато хто дискутує: одні віддають перевагу ополіскувати макарони після варіння, а хтось просто зливає воду. Насправді макарони не треба промивати після варіння. Холодна вода змиває крохмаль, який запобігає злипанню — саме завдяки йому паста виходить ідеальною. А щоб вони не злипалися під час варіння, просто додайте декілька крапель олії у воду.
Чому не можна мити червоне м’ясо
Соковите червоне м’ясо часто промивають під водою, щоб змити кров та нібито забруднення. Але таким чином ви лише нашкодите його смаковим властивостям. Вода забирає природні соки, які роблять м’ясо ніжним. Варто запам’ятати: червоне м’ясо мити не треба — краще промокніть його серветкою, і цього достатньо.
РекламаВидання раніше ділилося лайфхаком, як мити посуд, щоб не полоскати його.