Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як смажити картоплю, щоб вона не прилипала до сковорідки: 5 дієвих порад

Як смажити картоплю, щоб вона не прилипала до сковорідки: 5 дієвих порад

Як смажити картоплю, щоб вона не прилипала до сковорідки: 5 дієвих порад

Розповідаємо про те, як правильно смажити картоплю, щоб вона не прилипала до сковорідки. А також наводимо кілька порад, які покращать смак картоплі.

Українцям важко уявити своє життя без страв із картоплі. А смажена картопля — це одна із улюблених страв багатьох. Але буває, що картопля під час смаження прилипає до сковорідки і розвалюється. Відповідно, її смак псується.

ВІДЕО ДНЯ

Як смажити картоплю, щоб вона не прилипала

Є простий, але дієвий спосіб. Перед тим, як налити олію у сковорідку, варто трошки присипати її поверхню звичайною сіллю і перемішати. Сіль допоможе забрати зайву вологу. Таким чином картопля не буде прилипати до сковорідки і вийде хрумкою. Також завдяки цьому методу олія не буде розбризкуватися під час смаження.

Читайте також:
Як правильно варити пельмені і чому їх не можна кидати в окріп
Реклама

Також варто врахувати ще кілька важливих нюансів. По-перше, перед смаженням овоч треба добре помити, щоб не залишилося багато крохмалю. А крохмаль, як відомо, не дає отримати хрустку скоринку.

По-друге, аби картопля не прилипала, не можна ставити у сковорідку мокрі шматочки. По-третє, смажена картопля не прилипатиме, якщо олію добре розігріти. По-четверте, якщо бажаєте, аби картопля рівномірно просмажилась, її треба нарізати однаковими шматочками.

Реклама

Ці поради прості, але дієві. Спробуйте їх дотримуватись, і смак улюбленої страви буде ще кращим.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, як приготувати тертий пиріг із полуницею за рецептом Євгена Клопотенка.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно