Як смажити картоплю, щоб вона не прилипала до сковорідки: 5 дієвих порад

Розповідаємо про те, як правильно смажити картоплю, щоб вона не прилипала до сковорідки. А також наводимо кілька порад, які покращать смак картоплі.
Українцям важко уявити своє життя без страв із картоплі. А смажена картопля — це одна із улюблених страв багатьох. Але буває, що картопля під час смаження прилипає до сковорідки і розвалюється. Відповідно, її смак псується.
ВІДЕО ДНЯЯк смажити картоплю, щоб вона не прилипала
Є простий, але дієвий спосіб. Перед тим, як налити олію у сковорідку, варто трошки присипати її поверхню звичайною сіллю і перемішати. Сіль допоможе забрати зайву вологу. Таким чином картопля не буде прилипати до сковорідки і вийде хрумкою. Також завдяки цьому методу олія не буде розбризкуватися під час смаження.
РекламаТакож варто врахувати ще кілька важливих нюансів. По-перше, перед смаженням овоч треба добре помити, щоб не залишилося багато крохмалю. А крохмаль, як відомо, не дає отримати хрустку скоринку.
По-друге, аби картопля не прилипала, не можна ставити у сковорідку мокрі шматочки. По-третє, смажена картопля не прилипатиме, якщо олію добре розігріти. По-четверте, якщо бажаєте, аби картопля рівномірно просмажилась, її треба нарізати однаковими шматочками.
РекламаЦі поради прості, але дієві. Спробуйте їх дотримуватись, і смак улюбленої страви буде ще кращим.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як приготувати тертий пиріг із полуницею за рецептом Євгена Клопотенка.