Що робити з водою після варіння овочів: поради для дому і городу

Не поспішайте зливати воду у раковину, адже вона може знадобитися.
Для когось звичайне варіння овочів є важливим, адже окрім корисних вітамінів можна ще й отримати рідину для підживлення рослин. Саме так, вода після варіння овочів містить у собі поживні речовини, які виварилися з тих самих овочів.
ВІДЕО ДНЯОдин простий лайфхак допоможе врятувати сухі кімнатні рослини та ніби за помахом чарівної палички оживити їх. Потрібно враховувати, що саме ви варили та для яких цілей хочете використати цю воду, оскільки це не єдиний метод. Більше про це — далі в публікації.
Тож, як вже вдалося з’ясувати, воду після варіння овочів можна використовувати як добриво для рослин. Не тільки для кімнатних, а й для тих, що ростуть на вашому городі. Замість того, щоб вилити цю воду у раковину, спочатку дізнайтеся, як ще її можна використати.
Важливо не солити цю воду. Наприклад, під час варіння картоплі та моркви в мундирі не солять воду. Потім цей відвар треба охолодити та розбавити з водою у співвідношенні 1:3. Цією поживною рідиною поливайте квіти та інші рослини. Проте не робіть це часто, адже можете нашкодити рослинам. Достатньо лише 1–2 рази на місяць.
РекламаІнші варіанти — зробити з відвару суп, додати до підливи чи соусів. У такому разі добре вимийте овочі перед тим, як ставити їх варитися. Також у цій воді ви можете варити макарони чи крупи.
Нагадуємо, що робити, коли листя огірків жовтіє та сохне.