Клопотенко розповів, яку рибу краще купувати на заміну дорогого «лосося»

Знаний кулінар Євген Клопотенко зазначив, що в супермаркетах під виглядом «лосося» можна купити відразу кілька видів риб. Натомість він радить іншу рибу, якої в Україні багато.
Євген Клопотенко у своєму YouTube зазначив, що в Україні «лосось» є узагальненою назвою кількох видів червоної риби. Цей маркетинговий хід вигідний супермаркетам, адже «гнучка» назва дає змогу продавати дешевші види риби за більшу ціну.
ВІДЕО ДНЯКулінар стверджує, що на прилавках під назвою «лосось» ховається зовсім інша риба, найчастіше це форель.
«Ви знаєте, що тут немає лососів? Давайте розберемося. Вони такий вид, називається ло-со-се-ві. А підвид — це вже от та риба, яку ми їмо. От насправді і форель, і сьомга, і форель річкова, і голень, і горбуша — це все підвид лососевих. Коли ви приходите до магазину, ви можете сказати: „Дайте мені лосося“, і вам можуть дати що завгодно. Хіба що в Америці називають один із видів лосось антарктичний, — розповів він.
Шеф-кухар додав, що для нього найсмачнішою є дика форель, якої зараз дуже мало.
РекламаЄвген Клопотенко радить краще купувати коропа. Цієї риби в Україні багато, адже активно її вирощують в озерах та ставках.
Короп — що це за риба
Це одна з найпоширеніших прісноводних риб в Україні, яка має велике промислове та господарське значення. Природно мешкає в річках, озерах, водосховищах та ставках.
Всеїдний — споживає зоопланктон, личинки, молюсків, водні рослини та комбікорм у штучних умовах.
РекламаКороп — одна з головних риб у ставковому господарстві України. Його м’ясо цінують за ніжність і високу харчову цінність.
Раніше видання розповідало, як правильно смажити рибу.