Додайте в борошно один інгредієнт: як правильно смажити рибу

Смажена риба — це завжди гарна ідея. Цю смачну страву можна приготувати на вечерю або обід. Але нерідко трапляється так, що риба під час смаження пригорає. Відповідно — втрачає свій смак та привабливий вигляд.
Однак досвідчені кулінари мають дієві лайфхаки, які вирішать цю проблему. У цій публікації розповімо про те, як смажити рибу на сковороді і що треба зробити, аби рибка не пригоріла.
ВІДЕО ДНЯПерш за все перед смаженням треба обсушити шматочки риби паперовим рушником. І тільки після цього обвалювати її у борошні, адже волога може зробити скоринку липкою. Далі кожен шматок треба рівномірно обваляти у борошні.
РекламаСмажити рибу варто у сковорідці із товстим дном на середньому вогні. Але перед тим її треба розігріти. Але врахуйте, що рослинна олія має прогрітися, проте не диміти. Шматочки риби треба покласти у сковорідку так, аби між ними був простір.
Кулінари наголошують на тому, що варто приділити увагу і вибору борошна, щоб воно потім не пригорало. Найкраще використовувати пшеничне борошно тонкого помелу або ж кукурудзяне. Воно додасть рибці хрусткої скоринки.
РекламаПроте є ще один лайфхак. Щоб риба під час смаження не підгорала кухарі радять змішувати борошно із крохмалем у пропорції 2:1. Також важливо постійно стежити за температурою і за потреби міняти олію, аби борошно не підгорало.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як приготувати тертий пиріг із полуницею за рецептом Євгена Клопотенка.