Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Як варити кукурудзу по-новому в молоці: рецепт за 20 хвилин, але з новим смаком

Як варити кукурудзу по-новому в молоці: рецепт за 20 хвилин, але з новим смаком

Як варити кукурудзу по-новому в молоці: рецепт за 20 хвилин, але з новим смаком
Фото: Depositphotos

Цей рецепт, як варити молоду кукурудзу, підійде для поціновувачів солодких смаків. Адже варіння качанів відбуватиметься не у воді, а в молоці.

Абсолютна більшість людей знають, як та скільки варити кукурудзу у воді. На цей раз видання пропонує спробувати новинку — приготувати її у молоці. Цей рецепт легкий, але з одним нюансом.

ВІДЕО ДНЯ

Перше і головне — для приготування підійдуть тільки молоді стручки. Оптимальними є саме перші качани, із зернят який ще «йде молочко».

Читайте також:
Як варити кукурудзу і чи треба її солити: секрети приготування
Реклама

Готування у молоці та ще із додаванням масла робить смак овочу подвійно вершковим. Оскільки страва вийде більш калорійною, то вона краще втамовує голод.

Як варити кукурудзу в молоці

Перед тим як готувати кукурудзу в молоці, її слід очистити від листя та «вусиків» — на відміну від варіння у воді, ці частини не залишають. Для зручності качани можна розрізати на кілька частин.

Реклама

Далі врахуйте, що молоко може «збігти», тому варити потрібно під пильним наглядом і на повільному вогні.

Так вариться кукурудза в молоці
Так вариться кукурудза в молоці

На 2-3 літри молока знадобиться 5 очищених качанів, 1 ст. ложка вершкового масла та сіль. Кукурудзу потрібно добре промити, обрізати кінчики й занурити в каструлю з молоком. Рідину нагрівають до гарячого стану, але не доводять до кипіння. Варити слід на дуже слабкому вогні приблизно 20 хвилин. Готові качани можна посолити та змастити маслом перед подачею.

Реклама

Є ще така варіація цього рецепта:

  • спочатку качани варити у воді орієнтовно 10 хвилин,
  • далі перекласти їх у молоко й варити до повної готовності.

Раніше видання розповідало, чим корисна варена кукурудза та чи можна її багато їсти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно