Маринад для огірків, який завжди вдається: скільки класти солі, цукру та оцту на 1 літр

Консервовані огірки тоді виходять смачними, коли їх “огортає“ смачний маринад. Публікуємо рецепт перевіреного часом маринаду, розповідаємо про кількість солі та цукру на 1 літр води.
Щоб мариновані огірки вийшли ароматними, смачними та хрусткими, важливо дотримуватися правильних пропорцій і знати кілька важливих нюансів рецепта.
ВІДЕО ДНЯДля приготування маринаду на 1 літр води рекомендується брати:
- 2 столові ложки солі,
- 2 столові ложки цукру,
- 2 столові ложки 6% оцту (але тут з нюансом, про нього у статті нижче).
Залежно від типу оцту, кількість може змінюватися. Якщо ви використовуєте 9% оцет, достатньо 1,5 столової ложки на літр маринаду.
РекламаЯку воду та сіль обрати
Основою будь-якого маринаду є вода, тому важливо використовувати чисту, без сторонніх домішок. Найкраще підходить відфільтрована або джерельна вода.
Сіль потрібно брати звичайну, кам'яну, без добавок. Йодована сіль для консервування непридатна, оскільки може негативно вплинути на якість заготовок. Нещодавно видання розповідало, що в Україні помітили сіль з добавкою, яка псує закрутки.
Які спеції можна додати для кращого смаку й аромату
Для надання огіркам аромату та характерного смаку на одну літрову банку зазвичай використовують:
Реклама- 2-3 листки чорної смородини,
- 2-3 листки вишні,
- 1 листок хрону,
- 2-3 зубчики часнику (загалом часник слід додавати в помірній кількості, адже його надлишок може зробити огірки м'якими),
- 2 лаврові листки,
- 1 парасольку кропу.
Щоб зробити маринад ще більш насиченим, можна додавати чорний перець горошком, запашний перець та гвоздику.
Раніше видання розповідало, що не можна класти в банку, щоб не зіпсувати всю консервацію.