Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Маринад для огірків, який завжди вдається: скільки класти солі, цукру та оцту на 1 літр

Маринад для огірків, який завжди вдається: скільки класти солі, цукру та оцту на 1 літр

Маринад для огірків, який завжди вдається: скільки класти солі, цукру та оцту на 1 літр

Консервовані огірки тоді виходять смачними, коли їх “огортає“ смачний маринад. Публікуємо рецепт перевіреного часом маринаду, розповідаємо про кількість солі та цукру на 1 літр води.

Щоб мариновані огірки вийшли ароматними, смачними та хрусткими, важливо дотримуватися правильних пропорцій і знати кілька важливих нюансів рецепта.

ВІДЕО ДНЯ

Для приготування маринаду на 1 літр води рекомендується брати:

  • 2 столові ложки солі,
  • 2 столові ложки цукру,
  • 2 столові ложки 6% оцту (але тут з нюансом, про нього у статті нижче).
Реклама
Читайте також:
Мариновані кабачки на зиму за 30 хвилин: легкий рецепт від відомого шеф-кухаря

Залежно від типу оцту, кількість може змінюватися. Якщо ви використовуєте 9% оцет, достатньо 1,5 столової ложки на літр маринаду.

Реклама

Яку воду та сіль обрати

Основою будь-якого маринаду є вода, тому важливо використовувати чисту, без сторонніх домішок. Найкраще підходить відфільтрована або джерельна вода.

Сіль потрібно брати звичайну, кам'яну, без добавок. Йодована сіль для консервування непридатна, оскільки може негативно вплинути на якість заготовок. Нещодавно видання розповідало, що в Україні помітили сіль з добавкою, яка псує закрутки.

Які спеції можна додати для кращого смаку й аромату

Для надання огіркам аромату та характерного смаку на одну літрову банку зазвичай використовують:

Реклама
  • 2-3 листки чорної смородини,
  • 2-3 листки вишні,
  • 1 листок хрону,
  • 2-3 зубчики часнику (загалом часник слід додавати в помірній кількості, адже його надлишок може зробити огірки м'якими),
  • 2 лаврові листки,
  • 1 парасольку кропу.

Щоб зробити маринад ще більш насиченим, можна додавати чорний перець горошком, запашний перець та гвоздику.

Раніше видання розповідало, що не можна класти в банку, щоб не зіпсувати всю консервацію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно