Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Мариновані кабачки на зиму за 30 хвилин: легкий рецепт від відомого шеф-кухаря

Мариновані кабачки на зиму за 30 хвилин: легкий рецепт від відомого шеф-кухаря

Мариновані кабачки на зиму за 30 хвилин: легкий рецепт від відомого шеф-кухаря
Фото: Євген Клопотенко

Як приготувати мариновані кабачки на зиму розповів відомий кулінар Євген Клопотенко. Він подає рецепт на 1 літрову банку.

Сезон кабачків у розпалі. Наразі можна готувати не тільки смачні оладки чи запіканки у якості повсякденних страв, а й варто подумати про заготовки на зиму.

ВІДЕО ДНЯ

Один із найпростіших і найсмачніших способів зберегти овоч на зиму — це його законсервувати. Консервовані кабачки навіть після стерилізації мають приємний кисло-солодкий смак. Їх можна подавати як самостійну закуску, додавати до салатів, овочевих рагу або використовувати як гарнір до м’ясних страв.

Читайте також:
Потрібно взяти всього 2 інгредієнти: як зварити варення з полуниці за рецептом Євгена Клопотенка
Реклама

Інгредієнти на 1-літрову банку

  • 1,5-2 молоді кабачки (залежно від розміру),
  • половина невеликої моркви,
  • 2 зубчики часнику,
  • по 3 горошини чорного та духмяного перцю.

Для маринаду:

Реклама
  • 400 мл води,
  • пів столової ложки солі,
  • 60 г цукру,
  • 60 мл оцту (9%),
  • 40 мл соняшникової олії.

Якщо ви бажаєте на 2,3 чи більше банок, то пропорційно збільште кількість інгредієнтів. Але тільки не соняшникову олію — більше 80 мл не додавайте, навіть якщо готуєте більше трьох банок.

Рецепт маринованих кабачків на зиму

  1. Кабачки ретельно миють, обрізають краї та нарізають на брусочки довжиною 6-8 см.
  2. Моркву очищають і натирають довгими смужками за допомогою тертки для корейської моркви — це не лише красиво, а й зручно для укладання в банку.
  3. Стерилізуйте скляну банку об’ємом 1 літр. На дно викладають смужки моркви, часник, чорний та духмяний перець. Зверху щільно укладають кабачки.
  4. Як приготувати маринад. У каструлю наливають воду, додають сіль і цукор, доводять до кипіння, щоб усе розчинилося. Потім додають оцет та соняшникову олію, перемішують і знімають з вогню.
  5. Гарячим маринадом заливають вміст банки. Далі банку необхідно простерилізувати: поставте її в каструлю з водою (рівень води — приблизно до 1/3 висоти банки), попередньо поклавши на дно рушник або перевернуту тарілку. Кип’ятіть 10-15 хвилин, після чого герметично закрийте стерильною кришкою.
  6. Дайте банці охолонути за кімнатної температури, а потім переставте її в прохолодне темне місце.
Реклама

Раніше видання інформувало, що приготувати з баклажанів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно