Мариновані кабачки на зиму за 30 хвилин: легкий рецепт від відомого шеф-кухаря

Як приготувати мариновані кабачки на зиму розповів відомий кулінар Євген Клопотенко. Він подає рецепт на 1 літрову банку.
Сезон кабачків у розпалі. Наразі можна готувати не тільки смачні оладки чи запіканки у якості повсякденних страв, а й варто подумати про заготовки на зиму.
ВІДЕО ДНЯОдин із найпростіших і найсмачніших способів зберегти овоч на зиму — це його законсервувати. Консервовані кабачки навіть після стерилізації мають приємний кисло-солодкий смак. Їх можна подавати як самостійну закуску, додавати до салатів, овочевих рагу або використовувати як гарнір до м’ясних страв.
Інгредієнти на 1-літрову банку
- 1,5-2 молоді кабачки (залежно від розміру),
- половина невеликої моркви,
- 2 зубчики часнику,
- по 3 горошини чорного та духмяного перцю.
Для маринаду:
Реклама- 400 мл води,
- пів столової ложки солі,
- 60 г цукру,
- 60 мл оцту (9%),
- 40 мл соняшникової олії.
Якщо ви бажаєте на 2,3 чи більше банок, то пропорційно збільште кількість інгредієнтів. Але тільки не соняшникову олію — більше 80 мл не додавайте, навіть якщо готуєте більше трьох банок.
Рецепт маринованих кабачків на зиму
- Кабачки ретельно миють, обрізають краї та нарізають на брусочки довжиною 6-8 см.
- Моркву очищають і натирають довгими смужками за допомогою тертки для корейської моркви — це не лише красиво, а й зручно для укладання в банку.
- Стерилізуйте скляну банку об’ємом 1 літр. На дно викладають смужки моркви, часник, чорний та духмяний перець. Зверху щільно укладають кабачки.
- Як приготувати маринад. У каструлю наливають воду, додають сіль і цукор, доводять до кипіння, щоб усе розчинилося. Потім додають оцет та соняшникову олію, перемішують і знімають з вогню.
- Гарячим маринадом заливають вміст банки. Далі банку необхідно простерилізувати: поставте її в каструлю з водою (рівень води — приблизно до 1/3 висоти банки), попередньо поклавши на дно рушник або перевернуту тарілку. Кип’ятіть 10-15 хвилин, після чого герметично закрийте стерильною кришкою.
- Дайте банці охолонути за кімнатної температури, а потім переставте її в прохолодне темне місце.
Раніше видання інформувало, що приготувати з баклажанів.