Скільки можна їсти кавуна в день, щоб не нашкодити організму

Яку кількість кавуна можна їсти без ризику, чи дозволено включати кавун у щоденний раціон і кому варто повністю від нього відмовитися — про це детальніше у статті.
Кавун приносить користь для організму. Він багатий на природні цукри — фруктозу, глюкозу та сахарозу (близько 13%), а також містить безліч корисних речовин, вітаміни (B1, B2, PP, фолієва кислота, каротин, вітамін C) тощо.
ВІДЕО ДНЯЩе одна перевага — низька калорійність. Всього 38 ккал на 100 грамів, що робить кавун популярним продуктом для схуднення або розвантажувальних днів.
РекламаКому слід бути обережним
Попри очевидні плюси, кавун може бути шкідливим у великих кількостях. Надмірне споживання може спричинити здуття, біль у животі, проблеми з травленням, а зіпсований або неправильно збережений кавун — навіть отруєння.
Відмовитися або суттєво обмежити споживання кавуна варто людям із наявністю каменів у нирках, проблеми зі шлунково-кишковим трактом, серйозними порушеннями в роботі підшлункової чи передміхурової залози.
РекламаПри цукровому діабеті кавун можна їсти лише з дозволу лікаря, оскільки він містить багато природних цукрів.
Скільки кавуна можна їсти щодня
На запитання, чи можна їсти кавун у великих кількостях, медики відповідають однозначно — не можна. Переїдання може призвести до проблем.
Добова безпечна доза для дорослої людини — до 500 г кавуна. Для дітей — від 80 до 150 г. Але важливо не з’їдати всю порцію одразу: дорослим рекомендують по 200 грамів за раз, дітям — 40-80 г.
РекламаОтже, їсти кавун щодня можна, але лише в помірній кількості. Не варто поєднувати його з іншими джерелами вуглеводів.
Раніше видання розповідало, що буде, якщо вживати кабачки часто.