Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Що буде, якщо вживати кабачки часто: користь овочу та чи є шкода

Кабачки – користь і шкода
Фото: ілюстративне

Кабачки смажені, тушковані, запечені, натерті… Влітку, в сезон, це овоч споживають у різних варіантах та у значних кількостях. Чи можна їх вживати багато, яка користь та чи є шкода

Кабачки активно використовують у дієтичному харчуванні, дитячому раціоні та навіть у лікувально-профілактичних дієтах. Розглянемо, які саме речовини містяться в кабачках, чим вони корисні для організму, та в яких випадках їх варто уникати.

ВІДЕО ДНЯ

У кабачках містяться вітаміни групи В — зокрема В1 і В2, які беруть участь у процесах енергетичного обміну. Особливо варто відзначити високий вміст вітаміну С. 100 грамів продукту забезпечують до 17% добової норми. Такий склад допомагає імунній системі протистояти інфекціям.

Читайте також:
Категорично не можна: чим небезпечна малина та кому її не варто їсти
Реклама

Крім того, кабачки багаті на калій — мікроелемент, що має сечогінну та жовчогінну дію. Завдяки цьому овоч може бути корисним людям, які мають проблеми з виведенням рідини з організму або страждають від затримки жовчі.

Зелені кабачки — один із перших продуктів, які рекомендують дієтологи тим, хто хоче позбутися зайвої ваги. Овоч містить багато води, мінімум калорій та легко засвоювані вуглеводи, що робить його ідеальним компонентом низькокалорійного меню.

Реклама

У шкірці, м’якоті та насінні кабачка міститься пектин — речовина, що покращує перистальтику кишечника. Завдяки цьому кабачок часто рекомендують для введення в раціон малюків, які мають схильність до закрепів.

Можлива шкода та протипоказання

Попри численні корисні властивості, вживати кабачки слід з обережністю. При захворюваннях нирок овоч може бути протипоказаний через високу водянистість, яка створює додаткове навантаження на орган.

Людям із гастритом або виразкою допускається вживання кабачків лише у тушкованому чи вареному вигляді. Смажені страви — під забороною.

Реклама

При порушеннях у роботі ШКТ, особливо при діареї, кабачки не рекомендуються, оскільки велика кількість клітковини може погіршити стан.

Раніше видання розповідало про користь шовковиці для здоров’я.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно