Що буде, якщо вживати кабачки часто: користь овочу та чи є шкода

Кабачки смажені, тушковані, запечені, натерті… Влітку, в сезон, це овоч споживають у різних варіантах та у значних кількостях. Чи можна їх вживати багато, яка користь та чи є шкода
Кабачки активно використовують у дієтичному харчуванні, дитячому раціоні та навіть у лікувально-профілактичних дієтах. Розглянемо, які саме речовини містяться в кабачках, чим вони корисні для організму, та в яких випадках їх варто уникати.
ВІДЕО ДНЯУ кабачках містяться вітаміни групи В — зокрема В1 і В2, які беруть участь у процесах енергетичного обміну. Особливо варто відзначити високий вміст вітаміну С. 100 грамів продукту забезпечують до 17% добової норми. Такий склад допомагає імунній системі протистояти інфекціям.
РекламаКрім того, кабачки багаті на калій — мікроелемент, що має сечогінну та жовчогінну дію. Завдяки цьому овоч може бути корисним людям, які мають проблеми з виведенням рідини з організму або страждають від затримки жовчі.
Зелені кабачки — один із перших продуктів, які рекомендують дієтологи тим, хто хоче позбутися зайвої ваги. Овоч містить багато води, мінімум калорій та легко засвоювані вуглеводи, що робить його ідеальним компонентом низькокалорійного меню.
РекламаУ шкірці, м’якоті та насінні кабачка міститься пектин — речовина, що покращує перистальтику кишечника. Завдяки цьому кабачок часто рекомендують для введення в раціон малюків, які мають схильність до закрепів.
Можлива шкода та протипоказання
Попри численні корисні властивості, вживати кабачки слід з обережністю. При захворюваннях нирок овоч може бути протипоказаний через високу водянистість, яка створює додаткове навантаження на орган.
Людям із гастритом або виразкою допускається вживання кабачків лише у тушкованому чи вареному вигляді. Смажені страви — під забороною.
РекламаПри порушеннях у роботі ШКТ, особливо при діареї, кабачки не рекомендуються, оскільки велика кількість клітковини може погіршити стан.
Раніше видання розповідало про користь шовковиці для здоров’я.