Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • На Закарпатті печуть незвичний хліб з картоплею, який не черствіє 3-4 дні — рецепт

На Закарпатті печуть незвичний хліб з картоплею, який не черствіє 3-4 дні — рецепт

На Закарпатті печуть незвичний хліб з картоплею, який не черствіє 3-4 дні — рецепт
Фото: Телеканал «Дім»

На телеканалі «Дім» вийшов сюжет, відзнятий на Закарпатті. В ньому показано рецепт незвичного хліба, в який додають варену картоплю. Вона придає йому особливого смаку та дозволяє довше зберігати свіжим.

Кулінарний експерт Чаба Бакош, уродженець закарпатського села Дерцен, у випуску проєкту «Рецепт справи» завітав до сусіднього села Гать. Саме тут його знайомий Бело, друг батька, відкрив невеликий придорожній ресторан, де кухнею опікується його сестра Ізіка.

ВІДЕО ДНЯ

Фірмовою стравою закладу став домашній хліб, рецепт якого в родині передається з покоління в покоління.

Читайте також:
Вода за 45 секунд покаже підробку: як перевірити якість масла в домашніх умовах
Реклама

Його випікають у печі на дровах, що надає виробу особливого аромату та смаку. Секретом рецепта є додавання відвареної картоплі — саме вона допомагає хлібу довше залишатися свіжим.

  • Інгредієнти для хліба:
  • борошно — 2 кілограми
  • дріжджі — 60 грамів
  • сіль — 1 столова ложка,
  • цукор — 1-2 чайні ложки,
  • олія рослинна — 100 грамів,
  • вода — 1300 мл
  • 2 середні картоплини (відварені).

Рецепт приготування

  1. У теплій воді (100 мл) розвести дріжджі з цукром і залишити на 5-7 хвилин.
  2. Відварити картоплю, розтовкти та остудити.
  3. Просіяти борошно, додати сіль, поступово вливати воду та дріжджову суміш.
  4. Додати картоплю й олію, замісити тісто та залишити його підходити на 2 години в теплому місці.
  5. Перекласти тісто у форми, дати ще раз піднятися. За бажанням зробити надрізи й змастити верхівку олією.
  6. Розігріти піч до температури не нижче 450 °C, дочекатися утворення вугілля.
  7. Випікати близько 45 хвилин.

Через відсутність температурних індикаторів у дров’яних печах скоринка хліба може підгоріти. Її легко зчистити ножем або скребком.

У цьому хлібі головне — не зовнішній вигляд, а справжній смак, перевірений часом.

Хліб у печі може мати скоринку, її потрібно зчистити
Хліб у печі може мати скоринку, її потрібно зчистити Фото: Телеканал «Дім»

Раніше видання публікувало рецепт, як квасити капусту на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно