Як правильно зберігати цибулю, щоб вона не гнила і не зіпсувалась до весни

Є кілька правил, дотримуючись яких цибуля аж до весни буде свіжою та соковитою.
Аби урожай цибулі не втратив свої смакові властивості восени і взимку, а також не зіпсувався у холодний період, його треба правильно зберігати. Для цього найкраще підійдуть прохолодні, сухі, добре провітрювані та темні місця.
ВІДЕО ДНЯАби цибуля не гнила, температура для зберігання не має перевищувати 7-13°C, а вологість повинна становити 60-70%. Досвідчені аграрії знають, що краще не зберігати цибулю поруч із картоплею чи іншими коренеплодами, бо вони, зазвичай, виділяють вологу.
Підходящим місцем для зберігання цибулі будуть льох, підвал, гараж та засклений балкон. Натомість зберігати овочі у будинку або квартирі впродовж тривалого терміну не варто, бо там важко підтримувати потрібну температуру і вологість
У чому краще зберігати цибулю
Аби овочі не гнили і збереглися аж до весни, вони повинні мати доступ до свіжого повітря. Тому для зберігання добре підходять плетені кошики, дерев’яні ящики, картонні коробки з вентиляційними отворами, невисокі мішки з тканини. Головне, аби повітря потрапляло аж до нижніх шарів цибулі, інакше вона буде гнити. До речі, у жодному разі не варто тримати цибулю у поліетиленових пакетах.
Час від часу треба перебирати цибулю і дивитись, чи нема на ній пошкоджень або плісняви. Зіпсовані овочі не зберігатимуться довго і почнуть гнити. Тому їх треба позбутися.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, за скільки днів до морозів потрібно садити озимий часник.