Які заморожені продукти корисні, а від яких краще відмовитися
Частина заморожених продуктів можуть бути дійсно корисними. А від деяких слід відмовитись, адже вони несуть справжню небезпеку для організму.
За словами шведської дієтологині Сігне Сванфельдт, серед заморожених продуктів є чимало варіантів, які можуть стати основою здорового раціону. Заморожені овочі, фрукти і ягоди зберігають більшість поживних речовин та харчових волокон.
ВІДЕО ДНЯВтім, деякі з них містять надмірну кількість солі, насичених жирів і доданого цукру, що може негативно впливати на здоров’я.
РекламаНаприклад, дієтологиня наголошує, що варто обережно ставитися до замороженої піци. Хоча вона може бути швидким і смачним варіантом перекусу, у ній багато оброблених м’ясних інгредієнтів. Такі продукти містять чимало солі та насичених жирів, що при регулярному споживанні підвищує ризик серцево-судинних захворювань та ожиріння.
Серед інших заморожених продуктів, які фахівчиня радить обмежити:
- солодка або жирна випічка,
- смажені у фритюрі закуски,
- сосиски та ковбасні вироби,
- готові напівфабрикати (наприклад, лазанья або запіканки).
Як обирати корисні заморожені продукти
Сванфельдт радить перед покупкою уважно читати етикетку. Зокрема, звертати увагу на вміст солі, цукру та жирів. А ще радить обирати продукти, у складі яких лише натуральні інгредієнти.
Вона називає баланс — головним принципом здорового харчування.
Нагадаємо, які рибні консерви дійсно корисні й ними варто запастись на період холодів.