Які рибні консерви дійсно корисні й ними варто запастись на період холодів

У період, коли починаються холоди, а з ними й відключення світла, важливо мати запас харчів. Рибні консерви якнайкраще годяться для цього часу, тому розповідаємо, які з них дійсно корисні.
Риба загалом багата поживними речовинами. У консервах, звісно, їх вже значно менше, але вони є. Потрібно вибрати правильні та зберігати при належних умовах.
ВІДЕО ДНЯКонсерви не потрібно готувати, тому вони зручні: відкрив і можна смакувати з хлібом або безліччю гарнірів.
Лідерами за користю вважають сардини. Про це пише видання ТСН з посиланням на дієтологів. Сардини називають одними з найкращих рибних консервів для підтримання здоров’я серцево-судинної системи. Цей продукт допомагає знижувати концентрацію шкідливого холестерину в крові.
РекламаОсобливу цінність становлять омега-3 жирні кислоти, які захищають організм від численних захворювань та підтримують нормальну роботу різних систем органів.
Також дієтологи відзначають оселедець. Цей вид консервів містить багатий набір мікроелементів, що відіграють важливу роль у підтримці життєвих функцій організму. Додаткова перевага оселедця — наявність антиоксидантних речовин, які нейтралізують вільні радикали.
У трійку також потрапив лосось. У консервованому вигляді він зберігає чимало поживних речовин. Продукт багатий на вітамін B12, що підтримує нервову систему, та вітамін D, необхідний для засвоєння кальцію.
Присутність омега-3 кислот у лососі сприяє нормалізації артеріального тиску та зниженню рівня шкідливого холестерину.
Раніше видання інформувало, які консерви вважають корисними для літніх людей.