Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 326 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 16 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Що насправді означають кольори губок для миття посуду і як правильно їх використовувати

Що насправді означають кольори губок для миття посуду і як правильно їх використовувати

Що насправді означають кольори губок для миття посуду і як правильно їх використовувати

Кухонні губки не просто так бувають різних кольорів. Насправді, саме за кольором можна визначити, для якого саме посуду і для яких забруднень підходить та чи інша мочалка.

Багато людей навіть не здогадуються, що насправді означають кольори губок. Зазвичай у магазині чи на ринку ми просто беремо ті, які «впали в око» або які вважаємо більш якісними. А під час миття посуду обираємо будь-яку, навіть не задумуючись.

ВІДЕО ДНЯ

Але насправді саме завдяки забарвленню можна визначити, для якого типу забруднень призначена ця кухонна «помічниця», а це, відповідно, забезпечить більш ефективне використання та полегшить миття посуду.

Читайте також:
Як вивести чорну цвіль на стінах без «хімії»: дієвий лайфхак
Реклама

Що означають кольори губок для миття посуду

Виявляється, що відтінок вказує на ступінь абразивності та жорсткості поверхні. І так можна зрозуміти, для яких саме цілей підходить та чи інша мочалка. Наприклад, для миття тарілок, каструль чи сковорідок.

Жовті

Жовті губки є чи не найбільш поширеними. Вони мають середню жорсткість і добре підходять для делікатних поверхонь, таких як скло, кераміка тощо. Під час миття вони не залишають подряпин.

Зелені

Такі мочалки багатоцільові і непогано справляються із побутовими завданнями різної складності. Тому їх часто обирають у магазинах господині та господарі.

Сині

Ці губки найм’якші і чудово підходять для чутливого покриття, наприклад нержавіючої сталі. Але застрілі забруднення синенькі видаляють не дуже добре.

Рожеві або червоні

Ці дві кухонні «помічниці» добре видаляють навіть залишки пригорілої їжі, а ще відмінно борються з бактеріями. Але вони мають жорстку поверхню, тому краще не використовувати їх для миття столових приборів. Також ними можна мити злив раковини.

Чорні

Вони впораються навіть із найскладнішими забрудненнями посуду. Саме чорні губки вважають найжорсткішими, а тому використовувати їх кожного дня не варто. Тільки для боротьби зі складними забрудненнями.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, як правильно прати зимову куртку, щоб вона не втратила форму і не збився наповнювач.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно