Як правильно заморозити вишні на зиму
Як заморозити вишні на зиму, аби вони залишились смачними та соковитими. Поради для господинь.
У самому розпалі сезон фруктів та ягід. Тому завбачливі господині влітку стараються зробити якомога більше запасів на зиму: консервують фрукти або ж заморожують їх. Кінець червня-початок липня — це період, коли в садах дозрівають вишні. Дехто в цей час робить із них варення, дехто готує вишні у власному соці, а дехто заморожує їх.
Та важливо правильно заморозити вишні, щоб вони довго залишались смачними і аби їх можна було потім додавати в різні десерти чи компоти. Тому розповідаємо про деякі лайфхаки, якими варто користуватись господиням.
Заморожувати вишні можна як із кісточками, так і без них. Якщо ви обрали перший варіант, то необхідно перед заморожуванням добре помити, а потім просушити фрукти. Заморожувати вишні краще на таці, розклавши їх тонким шаром. А вже після цього варто розкладати ягоди у щільні пакети невеликими порціями, аби взимку було зручно їх розморожувати.
Якщо ж ви бажаєте заморозити вишні без кісточок, то потрібно також помити ягоди і добряче просушити. Адже чим менше буде вологи, тим менше потім буде льоду. Після того, як ви вийняли кісточки, потрібно злити увесь сік, який утворився. Вишні слід насипати у контейнер для заморожування. І тільки після того, як вони підмерзнуть, треба розкладати фрукти у пакети для зберігання і поставити назад у морозильну камеру.
Проте який би спосіб ви не обрали, слід пам’ятати, що час між збиранням цих ягід і замороженням повинен бути мінімальним. Вишні мають бути стиглими і бажано без ушкоджень. Пакети із замороженими ягодами варто підписати. Так буде значно зручніше шукати в морозильній камері потрібні фрукти.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, на якій олії небезпечно смажити продукти.