Як варити молоду картоплю: прості поради для приготування
Молоду картоплю полюбляє чимало українців. Як правильно її варити, аби вона вийшла смачна і не розварилась.
Для того, аби приготувати молоду картоплю потрібно пам’ятати деякі прості секрети. Для початку, звісно, бульбу треба добре помити. Далі картоплю потрібно очистити. Способів є кілька: або почистити її так, як і стару бульбу, або зішкребти верхній шар шкірки. Зробити це можна або ножем, або ж кухонною металевою губкою.
Після цього картоплю треба поставити в емальовану каструлю, залити водою, посолити і почати варити. Якщо бульба дрібна, то її краще варити цілою. Якщо ж трохи більша, то можна розрізати. Але важливо, аби картоплини були приблизно однакового розміру. Бо якщо ні, то одні можуть розваритись, а інші недоваритись.
Коли картопля зварилась, воду необхідно зцідити. Якщо ви не впевнені, чи зварилась бульба, то проткніть її виделкою. Якщо картопля м’яка, то вона вже готова. А якщо тверда, то треба ще трохи її варити.
Потім у каструлю треба додати масло, кріп і добре все перемішати. Іноді замість масла додають сметану. Все залежить від ваших уподобань.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки вартують сезонні овочі на ринку в Мукачеві.