Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кабачки в томатному соусі на зиму: простий рецепт

Рецепт, як приготувати кабачки з томатом на зиму.

Для приготування нам знадобляться:

  • Кабачки — 2 кг
  • Паста томатна — 4 ст. л.
  • Вода — 1.5 л
  • Олія соняшникова рафінована — 3 ст. л.
  • Цукор — 6 ч. л.
  • Сіль — 4 ч. л.
  • Часник, зубчики — 6 шт.
  • Оцет 9% — 3 ст. л.
Читайте також:
Як зробити домашній квас: дуже простий рецепт

Рецепт кабачків у соусі на зиму

  1. Кабачки добре помийте, зріжте ту частинку, де стебло прикріплюється до овоча, а потім наріжте шматочками по 0.5-1 см.
  2. У воді розведіть томатну пасту, її кількість можна збільшити й до 6-7 ложок для більш насиченого смаку. Додайте олію, сіль і цукор. Все перемішайте до однорідності.
  3. У каструлю з томатним маринадом складіть нарізані кабачки та поставте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Щойно закипить — зменшіть вогонь до середнього і готуйте до м’якості кабачків, близько 30-40 хвилин.
  4. Потім додайте зубчики часнику, пропущені через прес, та оцет. Все перемішайте та спробуйте на смак. Відрегулюйте, додаючи сіль, цукор чи оцет. Варіть ще близько 2-5 хвилин.
  5. Розкладіть киплячі кабачки у стерилізовані банки і закрийте кришками. Переверніть та вкутайте ковдрою і залиште до повного остигання.

Раніше видання розповідало, як правильно заморозити вишні на зиму.