Скільки хвилин варити кукурудзу, щоб вона була ідеально приготованою
Як правильно та скільки хвилин варити молоду кукурудзу, щоб вона мала ідеальний смак? Даємо відповіді на ці питання.
Стартував сезон молодої кукурудзи. Її варять, запікають, смажать, готують на пару… Рецептів приготування є безліч. Та все ж, найпопулярнішою стравою є варена кукурудза.
Але перед тим, як її приготувати, потрібно вибрати продукт. Варто звернути увагу на загальний вигляд: кукурудза повинна бути світло-жовтого кольору і мати рівномірне покриття зернами від основи й до кінця качана.
Як варити кукурудзу
Про те, як правильно варити кукурудзу, можна дискутувати тривалий час. Адже й досі кулінари не дійшли одностайності: ставити качани відразу в холодну воду, чи опускати їх в каструлю вже під час кипіння води.
Загальними є такі твердження:
- перед варінням качани підготуйте — обберіть з них лушпиння та інший бруд,
- помийте під струменем холодної води.
Є дві поради перед варінням:
- Варто обирати кукурудзу приблизно однакового розміру. Таким чином, всі стручки зваряться одночасно.
- Нижнє тоненьке лушпиння можна і не очищувати, так кукурудза отримає насиченіший смак під час варіння.
Скільки хвилин варити кукурудзу
Тепер даємо відповідь на головне питання — скільки хвилин варити кукурудзу. Ми будемо відштовхуватись від того факту, що кукурудзу ми поставили в каструлю одинакового розміру і відразу залили холодною водою.
Час варіння залежить від зрілості — чим дозрілішим є качан, тим більше часу потрібно на його приготування. Але загальний хронометраж такий:
- молода кукурудза буде готовою через 30-35 хвилин (тут і далі час — від моменту закипання води),
- середньої зрілості — через годину,
- спілий качан насиченого жовтого кольору — через 1,5-2 години.
Якщо качани були попередньо замоченими у воді (мова про 2-3 години), то це пришвидшить процес варіння на кілька хвилин.
Чи потрібно солити воду перед варінням кукурудзи
Більшість кулінарів дають пораду не солити воду на самому початку приготування продукту. Адже так зерна кукурудзи можуть стати твердішими. Посолити трішки воду можна за 5 хвилин до готовності, а доводити ступінь солоності до ідеального (в кожного свій смак) варто вже на тарілці.
Варто пам’ятати, що зварена кукурудза під час остигання буде тверднути. А якщо посолити сильно воду, то цей процес пришвидшиться.
Раніше видання давало поради, як замаринувати кабачки на зиму.