Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Салат на зиму, який здивує і родину, і гостей: готуватимете постійно

Салат на зиму, який здивує і родину, і гостей: готуватимете постійно

Серпень — саме та пора, коли можна приготувати смачний салат на зиму. Наприклад, з огірків, помідорів та баклажанів. Подаємо рецепт, який сподобається всім.

Чим салат на зиму з огірків, помідорів та баклажанів є цікавим? Звісно, його неймовірним смаком. Адже тут переплелись солонуватий, злегка кислий, в міру пряний смаки.

Для приготування нам необхідні такі інгредієнти:

  • баклажани — 1,3 кг,
  • огірки — 1 кг,
  • помідори — 1,3 кг,
  • болгарський перець — 700 г;
  • цибуля — 300 г;
  • сіль — 1 столова ложка;
  • цукор — 90 грамів;
  • соняшникова олія — 200 мл;
  • оцет — 70 мл.
Читайте також:
Мариновані огірки на зиму: швидкий рецепт на літрову банку

Салат на зиму — рецепт з огірків, помідорів та баклажанів

  1. Найперше помийте баклажани та поріжте їх на великі кубики. Складіть їх у миску, трохи посоліть і залиште орієнтовно на 10 хвилин. Далі з них потрібно злити сік, що утворився (можна навіть злегка віджати) та промити.
  2. Займімось помідорами. Їх потрібно пропустити через м’ясорубку. Далі цю рідку масу поставте на вогонь.
  3. Тим часом наріжте перець скибочками, а цибулю — півкільцями.
  4. У «пюре» з помідорів всипте цибулю та перемішайте. Десь через 5 хвилин додайте баклажани, перець та нарізані на кубики огірки. Перемішайте гарно, хай все закипить.
  5. Час варіння — 20 хвилин від моменту закипання. Варто регулярно помішувати, оскільки може суміш пригоріти.
  6. Коли спливли вказані вище 20 хвилин, посоліть салат, додайте оцет та олію. Варіть так ще десь 5 хвилин.
  7. Підготуйте банки стерилізовані, розкладіть у них салат на зиму, закрутіть та окутайте до повного охолодження.

Нижче подаємо фото, як виглядає вже готовий салат на зиму в банках.

Салат на зиму з огірків, помідорів та баклажанів

Раніше видання розповідало, як готувати борщову заправку на зиму.