Салат на зиму, який здивує і родину, і гостей: готуватимете постійно
Серпень — саме та пора, коли можна приготувати смачний салат на зиму. Наприклад, з огірків, помідорів та баклажанів. Подаємо рецепт, який сподобається всім.
Чим салат на зиму з огірків, помідорів та баклажанів є цікавим? Звісно, його неймовірним смаком. Адже тут переплелись солонуватий, злегка кислий, в міру пряний смаки.
Для приготування нам необхідні такі інгредієнти:
- баклажани — 1,3 кг,
- огірки — 1 кг,
- помідори — 1,3 кг,
- болгарський перець — 700 г;
- цибуля — 300 г;
- сіль — 1 столова ложка;
- цукор — 90 грамів;
- соняшникова олія — 200 мл;
- оцет — 70 мл.
Читайте також:
Салат на зиму — рецепт з огірків, помідорів та баклажанів
- Найперше помийте баклажани та поріжте їх на великі кубики. Складіть їх у миску, трохи посоліть і залиште орієнтовно на 10 хвилин. Далі з них потрібно злити сік, що утворився (можна навіть злегка віджати) та промити.
- Займімось помідорами. Їх потрібно пропустити через м’ясорубку. Далі цю рідку масу поставте на вогонь.
- Тим часом наріжте перець скибочками, а цибулю — півкільцями.
- У «пюре» з помідорів всипте цибулю та перемішайте. Десь через 5 хвилин додайте баклажани, перець та нарізані на кубики огірки. Перемішайте гарно, хай все закипить.
- Час варіння — 20 хвилин від моменту закипання. Варто регулярно помішувати, оскільки може суміш пригоріти.
- Коли спливли вказані вище 20 хвилин, посоліть салат, додайте оцет та олію. Варіть так ще десь 5 хвилин.
- Підготуйте банки стерилізовані, розкладіть у них салат на зиму, закрутіть та окутайте до повного охолодження.
Нижче подаємо фото, як виглядає вже готовий салат на зиму в банках.
Раніше видання розповідало, як готувати борщову заправку на зиму.