Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мариновані огірки на зиму: швидкий рецепт на літрову банку

Як маринувати огірки, щоб вони були хрусткими
Фото: скріншот із відео

Мариновані огірки, мабуть, найпопулярніший вид консервування. Подаємо рецепт на літрову банку, скільки потрібно класти інгредієнтів.

Чому саме ми говоримо про 1 літрову банку? Річ в тім, що це дуже зручно. Зимою часто виникає бажання скушувати огірки. І якраз фасування в літрові ємності є дуже зручним. Адже за раз сім’я може з’їсти продукт й не потрібно буде відкладати в холодильник залишки (як це може статися з 1,5 чи 3 літровими банками).

ВІДЕО ДНЯ

Рецепт хрустких маринованих огірків опублікувала господиня Лілія Цвіт. Вона каже, що готує такі огірочки вже багато років. Завжди виходять дуже смачні, хрусткі із кисло-солодким ароматом.

Читайте також:
Скільки хвилин варити кукурудзу, щоб вона була ідеально приготованою
Реклама

Мариновані огірки рецепт на 1 літрову банку

Перед приготуванням гарно помийте банки. Також зверніть увагу, щоб не було тріщин.

На дно літрової банки покладіть:

Реклама
  • суцвіття кропу — 1 шт.,
  • лавровий лист — 1 шт.,
  • часник — 4 зубчики,
  • 3 горошини духм’яного перцю,
  • буквально трішки кореня хрону,
  • дрібку коріандру,
  • пелюстки гвоздики,
  • половину чайної ложки зерен гірчиці.

Для маринаду з розрахунку на літрову банку нам знадобиться:

  • одна столова ложка солі,
  • одна столова ложка цукру,
  • дві столові ложки оцту.
Реклама

Рецепт маринованих огірків

Ліля Цвіт рекомендує перед консервацією замочити на 2 години огірки у воді. Так вони будуть більш хрусткими. Також господиня радить зрізати кінчики огірків, щоб уникнути гіркоти.

Запропонований рецепт ще і хороший тим, що наперед готувати маринад не потрібно. Це є практично й економить час. Потрібно лише все скласти в банки.

Коли інгредієнти складені, залийте все кип’яченою водою. Далі прикрийте банки кришками й поставте стерилізуватись (10 хвилин з моменту закипання).

Опісля закрутіть, трохи збовтайте (щоб добре розчинилися сіль і цукор), переверніть верх дном та залиште на добу.

Нижче поданий відеорецепт маринованих огірків на зиму, з розрахунку на 1 літрову банку.

Раніше видання давало поради, як замаринувати кабачки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно