Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Борщова заправка на зиму: простий рецепт приготування

Як приготувати борщову заправку на 3 кг буряка

Літо — це період, коли завбачливі господині та господарі консервують овочі та фрукти. Ділимось рецептом приготування борщової заправки.

Чимало українців роблять борщову заправку на зиму, адже борщ — національна українська страва, яку готують в різних куточках країни. Рецептів приготування є безліч. Ми ж розповімо про один із найпростіших на 3 кг буряка.

ВІДЕО ДНЯ

Таку заправку легко приготувати. Знадобиться 3 кг буряка, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1 кг солодкого перцю та 1 кг помідорів. Також для приготування потрібні 3 столові ложки солі, склянка цукру, склянка рослинної олії і 125 мл 9% оцту.

Для початку овочі потрібно помити почистити. Буряк та моркву треба натерти на великій тертці, цибулю та помідори порізати напівкільцями або ж дрібніше (залежить від розміру овочів), а перець нарізати смужками.

Реклама
Читайте також:
Скільки хвилин варити кукурудзу, щоб вона була ідеально приготованою

Далі до овочів треба додати спеції, олію та оцет і добряче все перемішати. Після цього покласти на маленький вогонь доки овочі пустять сік. Далі потрібно додати вогню і варити борщову заправку впродовж 25-30 хвилин.

Реклама

Потім викласти заправку в заздалегідь підготовлені стерильні банки і закатати. Варто брати невеликі банки, аби в одній ємкості була порція заправки для приготування однієї каструлі борщу.

Нагадаємо, раніше видання давало поради, як маринувати огірки на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно