Борщова заправка на зиму: простий рецепт приготування
Літо — це період, коли завбачливі господині та господарі консервують овочі та фрукти. Ділимось рецептом приготування борщової заправки.
Чимало українців роблять борщову заправку на зиму, адже борщ — національна українська страва, яку готують в різних куточках країни. Рецептів приготування є безліч. Ми ж розповімо про один із найпростіших на 3 кг буряка.
ВІДЕО ДНЯТаку заправку легко приготувати. Знадобиться 3 кг буряка, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1 кг солодкого перцю та 1 кг помідорів. Також для приготування потрібні 3 столові ложки солі, склянка цукру, склянка рослинної олії і 125 мл 9% оцту.
Для початку овочі потрібно помити почистити. Буряк та моркву треба натерти на великій тертці, цибулю та помідори порізати напівкільцями або ж дрібніше (залежить від розміру овочів), а перець нарізати смужками.
РекламаДалі до овочів треба додати спеції, олію та оцет і добряче все перемішати. Після цього покласти на маленький вогонь доки овочі пустять сік. Далі потрібно додати вогню і варити борщову заправку впродовж 25-30 хвилин.
РекламаПотім викласти заправку в заздалегідь підготовлені стерильні банки і закатати. Варто брати невеликі банки, аби в одній ємкості була порція заправки для приготування однієї каструлі борщу.
Нагадаємо, раніше видання давало поради, як маринувати огірки на зиму.