Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Лечо із перців і помідорів: смачний рецепт на зиму

Багато господинь влітку готують консервацію на зиму, адже овочів та фруктів зараз є чимало. Розповідаємо рецепт лечо на зиму, яке смакуватиме і вам, і гостям.

Лечо — одна з простих, але дуже смачних страв. Тому українці і полюбляють її готувати. А чимало господинь роблять лечо на зиму. Рецептів є десятки, проте ми подамо один із найпростіших, але від того не менш смачний.

Для приготування лечо із помідорів та перцю знадобляться ще цибуля та часник. Також потрібні оцет, цукор, рослинна олія, сіль та чорний перець горошком.

Болгарські перці потрібно вимити, видалити насіння і нарізати овочі великими шматками. Помідори залити кропом, остудити і потім зняти з них шкірку. Далі варто перебити їх блендером і висипати в каструлю.

Читайте також:
Борщова заправка на зиму: простий рецепт приготування

Коли помідори закиплять, їх треба варити ще близько 20 хвилин і додати сіль, цукор та олію. Маса знову має закипіти, а через 3 хвилини після цього можна вимикати вогонь.

Далі до томатів потрібно додати нарізані перець та цибулю. Також добавити перець горошком, перемішати і довести до кипіння. Проварити ще 15 хвилин після кипіння, добавити оцет і подрібнений часник та варити ще 5 хвилин.

Коли лечо готове, його треба розкласти у стерилізовані банки і закатати. І все — чудова страва на зиму готова.

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт салату на зиму, який здивує і родину, і гостей.