Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як відрізнити якісний мед від підробки: 3 дуже прості поради

Початок осені — золота пора для продажу меду. В цей час ринки переповнені солодким продуктом. Як же відрізнити якісний мед від підробки та на що зважати при купівлі.

Пасічник з багаторічним стажем, а також професор кафедри бджільництва Національного університету біоресурсів та природокористування Віктор Поліщук розповів, на що варто зважати першочергово при виборі меду.

В Україні продають досить багато видів меду, кожен з яких має свої особливості: колір, смак, густину та ін. Але є кілька загальних порад, які дозволять вибрати дійсно якісний продукт.

Читайте також:
Які овочі потрібно їсти саме тепер, щоб наситити організм корисними речовинами перед холодами

На що зважати, при купівлі меду

  • Візуальна складова — натуральний мед є густим, адже в ньому міститься дуже мало рідини (до 20%). Сумлінний продавець на ринку дозволить перевірити консистенцію товару паличкою або ложкою: якщо мед тягнеться тонкою ниточкою, то він якісний, а фальсифікований капає з ложки й відразу топиться в масі.
  • Смак та запах — натуральний мед призводить до ніби першіння в горлі. А ще у хорошого продукту сильний, специфічний аромат, частіше квітковий, пилковий. Чим менше пахне, тим більше в нього підмішали сиропу.
  • Твердий чи рідкий — вирушаючи на ринок восени чи взимку, розглядайте тільки зацукрований мед — в цю пору нормальний продукт іншим не буває (крам акацієвого). Водночас влітку мед практично завжди буде сиропоподібним (за виключенням деяких сортів).

Раніше видання подавало швидкий рецепт маринованих огірків.