Як відрізнити якісний мед від підробки: 3 дуже прості поради
Початок осені — золота пора для продажу меду. В цей час ринки переповнені солодким продуктом. Як же відрізнити якісний мед від підробки та на що зважати при купівлі.
Пасічник з багаторічним стажем, а також професор кафедри бджільництва Національного університету біоресурсів та природокористування Віктор Поліщук розповів, на що варто зважати першочергово при виборі меду.
В Україні продають досить багато видів меду, кожен з яких має свої особливості: колір, смак, густину та ін. Але є кілька загальних порад, які дозволять вибрати дійсно якісний продукт.
Читайте також:
На що зважати, при купівлі меду
- Візуальна складова — натуральний мед є густим, адже в ньому міститься дуже мало рідини (до 20%). Сумлінний продавець на ринку дозволить перевірити консистенцію товару паличкою або ложкою: якщо мед тягнеться тонкою ниточкою, то він якісний, а фальсифікований капає з ложки й відразу топиться в масі.
- Смак та запах — натуральний мед призводить до ніби першіння в горлі. А ще у хорошого продукту сильний, специфічний аромат, частіше квітковий, пилковий. Чим менше пахне, тим більше в нього підмішали сиропу.
- Твердий чи рідкий — вирушаючи на ринок восени чи взимку, розглядайте тільки зацукрований мед — в цю пору нормальний продукт іншим не буває (крам акацієвого). Водночас влітку мед практично завжди буде сиропоподібним (за виключенням деяких сортів).
Раніше видання подавало швидкий рецепт маринованих огірків.