Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Знамените лечо по-закарпатськи: рецепт приготування

Як приготувати лечо по-закарпатськи, щоб воно було ароматним та дуже смачним. Видання має цікавий рецепт.

Лечо є популярною стравою, особливо в Закарпатті. І це не дивно, адже в найзахіднішій області України ціла низка угорських страв є популярними.

Чим лечо по-закарпатськи відрізняється від інших рецептів лечо, яке готують в Україні? Найперше тим, що додають у нього м’ясо. Найчастіше це ковбаски або копчена свинина. А ще — місцеву паприку, яка має унікальні смакові властивості.

Подають лечо в Закарпатті як окрему страву і поїдають з великою кількістю хліба.

Читайте також:
Салат на зиму, який здивує і родину, і гостей: готуватимете постійно

Отож, для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:

  • болгарський солодкий перець (жовтий і червоний) — 500 грамів,
  • помідори (обов’язково стиглі) — 400 грамів,
  • цибуля — 100 грамів,
  • перець чорний мелений,
  • паприка,
  • олія — 3 столові ложки,
  • копчена ковбаса або підкопчене свинне м’ясо — 200 грамів,
  • яйця — 2-3 шт.,
  • сіль.

Рецепт лечо по-закарпатськи

  1. Для початку підготуємо всі інгредієнти. Помийте та очистіть від насіння перець, наріжте його кружечками.
  2. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  3. Вбийте яйця в тарілку, додайте 2 столові ложки води, посоліть і поперчіть та буквально трішки розмішайте (піни в жодному разі не повинно бути).
  4. Помідори занурте в кип’ячену воду, далі їх вийміть і відразу опустіть в холодну. Це дасть змогу легко зняти з них шкірку. Опісля саму м’якоть без шкірки наріжте невеликими шматочками.
  5. Переходимо до готування. Вилийте олію на сковорідку. Викладіть найперше цибулю та смажте її 5 хвилин. Далі вкиньте перець, смажте його 3-4 хвилини. Опісля додайте помідори та ковбаску. Все це смажте орієнтовно 20 хвилин (орієнтуйтесь на готовність ковбаси).
  6. Десь за 5 хвилин до готовності, посоліть і поперчіть лечо, додайте солодку паприку, влийте яйце і розмішайте. Ці 5 хвилин помішувати потрібно дуже часто, щоб яйце не підгоріло.

Пам’ятайте, лечо по-закарпатськи має вийти трішки рідким. Це досягається тим, що в рецептурі є водянисті помідори. Подають його гарячим і зазвичай в нього мачають хліб і так їдять.

Раніше ми повідомляли, як приготувати лечо на зиму.