Лечо із перців і помідорів: смачний рецепт на зиму
Багато господинь влітку готують консервацію на зиму, адже овочів та фруктів зараз є чимало. Розповідаємо рецепт лечо на зиму, яке смакуватиме і вам, і гостям.
Лечо — одна з простих, але дуже смачних страв. Тому українці і полюбляють її готувати. А чимало господинь роблять лечо на зиму. Рецептів є десятки, проте ми подамо один із найпростіших, але від того не менш смачний.
ВІДЕО ДНЯДля приготування лечо із помідорів та перцю знадобляться ще цибуля та часник. Також потрібні оцет, цукор, рослинна олія, сіль та чорний перець горошком.
Болгарські перці потрібно вимити, видалити насіння і нарізати овочі великими шматками. Помідори залити кропом, остудити і потім зняти з них шкірку. Далі варто перебити їх блендером і висипати в каструлю.
РекламаКоли помідори закиплять, їх треба варити ще близько 20 хвилин і додати сіль, цукор та олію. Маса знову має закипіти, а через 3 хвилини після цього можна вимикати вогонь.
РекламаДалі до томатів потрібно додати нарізані перець та цибулю. Також добавити перець горошком, перемішати і довести до кипіння. Проварити ще 15 хвилин після кипіння, добавити оцет і подрібнений часник та варити ще 5 хвилин.
Коли лечо готове, його треба розкласти у стерилізовані банки і закатати. І все — чудова страва на зиму готова.
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт салату на зиму, який здивує і родину, і гостей.