Закуска із баклажанів: простий рецепт смачної страви
Любителі баклажанів оцінять рецепт закуски із цих овочів. Цю закуску легко приготувати, а її смак приємно здивує.
Для цього треба спочатку підготувати всі інгредієнти. Потрібні такі овочі: 1 кг баклажанів, 3 зубчики часнику, 1 гіркий перець. Також знадобиться кріп, лавровий лист, олія, оцет, цукор, сіль та вода.
Для початку треба нарізати кубиками баклажани і подрібнити кріп. Часник потрібно пропустити через спеціальний прес для часнику, а гострий перець дрібно порізати.
Далі варто приготувати маринад. Для цього варто додати у 1,5 літри води 1 столову ложку цукру, 2 ложки солі, лавровий лист та 100 мілілітрів оцту. Все це треба закип’ятити.
Коли маринад закипить, потрібно додати туди баклажани і варити впродовж 7-8 хвилин. Далі овочі треба закинути на друшляк, аби витекла вся рідина.
Коли баклажани охолонуть, їх треба змішати із часником, гірким перцем, кропом і вилити в суміш 100 мілілітрів олії. Потім добряче перемішайте всі інгредієнти і поставте в холодильник мінімум на 12 годин для маринування. Деякі господині залишають і на добу.
А потім подавайте цю пікантну закуску на стіл. Перед подачею її можна прикрасити зеленню.
Нагадаємо, раніше видання писало про рецепт салату на зиму, який здивує і родину, і гостей.