Знамените лечо по-закарпатськи: рецепт приготування
Як приготувати лечо по-закарпатськи, щоб воно було ароматним та дуже смачним. Видання має цікавий рецепт.
Лечо є популярною стравою, особливо в Закарпатті. І це не дивно, адже в найзахіднішій області України ціла низка угорських страв є популярними.
ВІДЕО ДНЯЧим лечо по-закарпатськи відрізняється від інших рецептів лечо, яке готують в Україні? Найперше тим, що додають у нього м’ясо. Найчастіше це ковбаски або копчена свинина. А ще — місцеву паприку, яка має унікальні смакові властивості.
Подають лечо в Закарпатті як окрему страву і поїдають з великою кількістю хліба.
РекламаОтож, для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
Реклама- болгарський солодкий перець (жовтий і червоний) — 500 грамів,
- помідори (обов’язково стиглі) — 400 грамів,
- цибуля — 100 грамів,
- перець чорний мелений,
- паприка,
- олія — 3 столові ложки,
- копчена ковбаса або підкопчене свинне м’ясо — 200 грамів,
- яйця — 2-3 шт.,
- сіль.
Рецепт лечо по-закарпатськи
- Для початку підготуємо всі інгредієнти. Помийте та очистіть від насіння перець, наріжте його кружечками.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Вбийте яйця в тарілку, додайте 2 столові ложки води, посоліть і поперчіть та буквально трішки розмішайте (піни в жодному разі не повинно бути).
- Помідори занурте в кип’ячену воду, далі їх вийміть і відразу опустіть в холодну. Це дасть змогу легко зняти з них шкірку. Опісля саму м’якоть без шкірки наріжте невеликими шматочками.
- Переходимо до готування. Вилийте олію на сковорідку. Викладіть найперше цибулю та смажте її 5 хвилин. Далі вкиньте перець, смажте його 3-4 хвилини. Опісля додайте помідори та ковбаску. Все це смажте орієнтовно 20 хвилин (орієнтуйтесь на готовність ковбаси).
- Десь за 5 хвилин до готовності, посоліть і поперчіть лечо, додайте солодку паприку, влийте яйце і розмішайте. Ці 5 хвилин помішувати потрібно дуже часто, щоб яйце не підгоріло.
Пам’ятайте, лечо по-закарпатськи має вийти трішки рідким. Це досягається тим, що в рецептурі є водянисті помідори. Подають його гарячим і зазвичай в нього мачають хліб і так їдять.
РекламаРаніше ми повідомляли, як приготувати лечо на зиму.