Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як сушити гриби на зиму: кілька простих способів

Осінь — це сезон грибів. Саме осінні дари природи досвідчені грибники вважають найкращими і найсмачнішими.

Крім консервації та заморожування, любителі тихого полювання ще й сушать гриби на зиму. Засушені дари лісу зберігають неймовірний аромат та смак. І часто їх використовують для приготування супів та інших страв.

Існує кілька способів сушіння грибів. Розглянемо найпопулярніші з них. Це сушіння в природних умовах, у духовці та в спеціальній сушарці для овочів і фруктів. Однак перед тим, як сушити гриби, обов’язково переконайтеся, що вони їстівні. Якщо ви не впевнені в цьому, то краще їх викинути.

Якщо ви бажаєте скористатись природною сушкою грибів, тобто висушити їх на сонці, то грибочки потрібно або викласти на деко, або ж нанизати на нитку і поставити у підходяще місце. Але варто зважати ще на один нюанс — аби гриби обдувало вітром. Використовуючи такий метод, за 3-4 дні ви вже матимете сушені гриби.

Читайте також:
Горіхова шкарлупа: що з неї можна зробити корисного, щоб не викидати

Також можна використовувати духовку. Для цього треба розкласти гриби на деко і поставити у розігріту до 70-80 градусів духову шафу. Сушити їх треба близько 6 годин, але при цьому необхідно відкрити дверцята або включити режим конвекції.

Ще один спосіб — це сушити гриби в спеціальній сушарці. Тоді нарізані дари лісу треба викласти в сушарку, поставити температуру 40-50 градусів і сушити їх приблизно 11-12 годин.

До речі, раніше видання писало про те, як правильно збирати гриби, адже є кілька важливих порад.